Razmisliću o kandidaturi za gradonačelnika: Đilas o povratku u politiku

Neki mi kažu da je ranije bilo bolje, da bi trebalo da se kandidujem, neki mi dobacuju loše stvari. Te emocije me malo pogode, pa počnem da razmišljam o tome. Ali se onda setim koliko puta sam bio na naslovnim stranama i tabloidima - rekao je Ðilas

  • 53

Nekadašnji gradonačelnik Beograda i predsednik Demokratske stranke Dragan Ðilas izjavio je dans da će odluku o kandidaturi za prvog čoveka glavnog grada doneti kada budu raspisani izbori, ali da sada o tome ne razmišlja.

ANKETA: Ko će biti novi premijer Srbije?

Ðilas je, gostujući na televiziji N1, rekao da na njega najveći uticaj imaju ljudu koji mu, kako kaže, prilaze na ulici.

- Neki mi kažu da je ranije bilo bolje, da bi trebalo da se kandidujem, neki mi dobacuju loše stvari. Te emocije me malo pogode, pa počnem da razmišljam o tome. Ali se onda setim koliko puta sam bio na naslovnim stranama i tabloidima - rekao je Ðilas.

On je dodao da će, ako se vrati u politiku, da se bavi ekonomijom.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Vodio sam jedan prelep grad, ne moram da se predstavljam u politici kao neko nov. Imam da se pohvalim dobrim stvarima, imam i neke loše, ali trenutno ne razmišljam o tome. Sve odluke u životu donosim brzo. Kada se budemo približili beogradskim izborima, onda ću sesti i razmišljati o tome - rekao je Ðilas.

Nekadašnji gradonačelnik Beograda dodao je da je u novom broju nedeljnika NIN objavio autorski tekst pod naslovom "Moj koncept ekonomskog razvoja Srbije", jer je odlučio da se oglasi iz želje da ukaže na činjenice za koje smatra da su ključne za ekonomski razvoj Srbije.

Kako je rekao, ključna stvar u ovom konceptu je jača i bolja uloga države u privredi Srbije.

Prema njegovim rečima, polazi se od loše premise, da je država uvek loš vlasnik, a to, kako kaže, nije tačno.

- Država može da bude sjajan vlasnik. Ako pogledate, četvrtina najvećih svetskih kompanija je u državnom vlasništvu -rekao je Ðilas.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA