Milan Pajević menja Milicu Delević

Dosadašnja direktorka Kancelarije za pridruživanje EU zahvalila se na ponudi da ostane na tom mestu zbog toga što je narodni poslanik sada opozicione Demokratske stranke

  • 0

Novi direktor vladine Kancelarije za pridruživanje EU biće Milan Pajević, potvrdila je kandidatkinja za potpredsednika vlade za evropske integracije Suzana Grubješić.

- Dosadašnja direktorka Kancelarije Milica Delević zahvalila se na ponudi da ostane na tom mestu zbog toga što je narodni poslanik sada opozicione Demokratske stranke - navela je Grubješićeva.

Prema njenim rečima, ostajući pri načelima stručnosti i sposobnosti koji su važili i pri izboru Milice Delević, Pajević je pravi izbor za mesto direktora Kancelarije za pridruživanje Evopskoj uniji.

- Evropske integracije biće jedan od ključnih priorieta nove vlade. S obzirom na to da predstoji veliki posao kako bi Srbija što pre dobila datum za početak pregovora o članstvu u EU, potrebno je formirati tim koji će od prvog dana nove vlade raditi na tome - naglasila je Grubješićeva.

Pajević je saradnik i jedan od osnivača ISAC fonda u periodu od 2004. do 2005. godine, a bio je i direktor Instituta G17 i glavni spoljnopolitički savetnik tadašnjeg zamenika premijera Srbije Miroljuba Labusa.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA