U Boru ponovo odložena sednica Opštinskog veća

Sednice lokalnog parlamenta moraju se održavati najmanje jednom u tri meseca

  • 0

U Boru je po drugi put odložena 83. sednica Opštinskog veća, a novi datum njenog održavanja za sada nije poznat.

Vučić: Ana je dobar čovek, pred njom su TRI zadatka

Sednica je bila zakazana za 12. jun, ali je ubrzo odložena, jer su sednici prisustovala samo dva člana Opštinskog veća.

Samim tim je postalo jasno da postoji problem u funkcionisanju lokalne vlasti u Boru.

Pre desetak dana je, na inicijativu povereništva Srpske napredne stranke u Boru i poverenika 25 odbornika Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije potpisalo inicijativu za smenu predsednika Opštine Bor Živorada Petrovića, koja je upućena glavnom odboru SNS-a, jer su, kako je navedeno, nezadovoljni radom izvršne vlasti u Boru, zbog lošeg stanja i velikih dugova u javnim preduzećima i nedostatka timskog rada.

- Svi članovi Opštinskog veća su uredno obavešteni o održavanju sednice, ali iako su potpisima potvrdili da su primili obaveštenje, većina se nije pojavila. Izgleda da su pritisci i ucene prešle sa odbornika na članove veća. Scenario, režija i reditelj su poznati. Iskreno nisam iznenađen ovim što se događa, ali smatram da se ovim urušava rad opštine. Mi ćemo se zbog ovih dešavanja obratiti izvršnom odboru SNS-a, a ja ću svaku njihovu odluku u potpunosti da poštujem - rekao je Živorad Petrović, predsednik Opštine Bor.

Foto: Printskrin/TelevizijaBor Foto: Printskrin/TelevizijaBor

Kako je bilo predviđeno, a dnevnom redu 83. sednice trebalo je da bude 14 predloga odluka, od kojih su najznačajnije rebalans opštinskog budžeta, odluka o završnom računu opštine Bor za 2016. godinu, izmena odluke o osnivanju Lokalnog saveta za zapošljavanje, izmene programa poslovanja pojedinih javno komunalnih preduzeća i raspisivanje javnog konkursa za finansiranje projekata crkava i verskih zajednica u Boru.

Za sada poslednja, 26. sednica Skupštine opštine Bor, održana je 12. aprila.

Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, sednice lokalnog parlamenta moraju se održavati najmanje jednom u tri meseca, a ukoliko se to ne desi uvode se privremene mere.

Da se to ne bi desilo, sednica Skupštine opštine Bor morala bi da se održi najkasnije do sredine jula.

Pogledajte video: 

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ TV Bor)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA