≫ 

Crvena suknja i crni sako: Stigla Kolinda u Beograd, na aerodromu je dočekala Mihajlovićeva (FOTO) (VIDEO)

Ovo je prvi dolazak hrvatske predsednice u Beograd, a drugi u Srbiju od kada je preuzela tu funkciju februara 2015.

  • 36

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović dočekala je danas na beogradskom aerodromu predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović, koja će prisustvovati svečanosti povodom inauguracije predsednika Aleksandra Vučića.

(BLOG UŽIVO) DAN INAUGURACIJE: Vučić u neformalnom ćaskanju sa novinarima poslao šaljivu poruku o Kolindi (FOTO) (VIDEO)

Grabar Kitarović doputovala je avionom hrvatske vlade, a dočekana je uz državne počasti, sa crvenim tepihom i postrojenom gardom.

Ovo je prvi dolazak hrvatske predsednice u Beograd, a drugi u Srbiju od kada je preuzela tu funkciju februara 2015.

Inače, kada se jednom prilikom srela sa Tomislavom Nikolićem tadašnjim predsednikom Srbije u Zagebu na samitu Brdo-Brioni, koji je sastanak predsednika država nekadašnje SFRJ i Albanije, zbog njihova tri poljupca”po srpskom običaju”, nazvao “pravi mali šou”.

Printskrin: Tanjug Printskrin: Tanjug

Ako ste zaboravili na ovaj događaj, možete se podsetiti OVDE.

Nju je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao i ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Markotić.

Hrvatska predsednica će pre svečanosti imati i bilateralni susret sa srpskim predsednikom Vučićem.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji od jutros u Vili Mir razgovara sa zvaničnicima država i vlada, koji su u Beograd doputovali da bi prisustvovali svečanosti povodom njegove inauguracije, našao je vremena da obiđe veliki broj novinara koji prate ove bilateralne susrete pai da se našali.

Uz  osmeh je, u pauzi između sastanaka, novinare pozdravio i rekao im da "niko od medija ne čeka Belorusa, već da svi čekaju Kolindu".

Ipak, nisu morali dugo da čekaju - hrvatska predsednica će se sa Vučićem sastati tokom popodneva.

Pogledajte video njenog dolaska:

Daljinac baner

(Tečegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bobi

    23. jun 2017 | 13:36

    A gde je Seselj

  • Zivojin

    23. jun 2017 | 13:45

    ponudi te je čokoladom!!!

  • FANTOM

    23. jun 2017 | 18:40

    Oprostite mi svi "vi" veliki nazovi Srbi ali ja gospodju Kolindu gledam iz sasvim drugog ugla nego vi. Kao Predsednik jedne suverene zemlje clanice EU dosla je na ustolicenje naseg Predsednika jer joj to pozicija u kojoj se nalazi nalaze a i ljudski je valjda biti prisutan tom cinu. Sa druge strane lepo je videti Kolindu i kao zgodnu osobu jer ruku na srce moram priznati da izgleda fantasticno sa primamljivim osmehom i smejalicama na rumenim obrazima i skromno ali sa ukusom ozbiljne zene odevenoj. Uzivajte u njenom izgledu i nezaboravite da ona nije starleta kojima se divite vec ozbiljna zena i politicar koja deluje u ime onih koji su je birali. Ipak je ona praznik za oci paceri!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA