RUNDA BROJ DVA: Boško Obradović i Dragan Šutanovac ponovo u KLINČU

Lider opozicionog pokreta Dveri Boško Obradović i šef demokrata Dragan Šutanovac su polemiku iz medija preneli danas i u parlament

  • 79

Lider opozcionog pokreta Dveri Boško Obradović je za manje od petnaestak dana ponovo zapitao Dragana Šutanovca da li je on čovek na čelu Demokratske stranke koji radi u korist predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Lider Dveri je demokratama poručio da bi se on, da je član DS, zabrinuo da li na čelu stranke ima Vučićevog čoveka ucenjenog raznim aferama iz prošlosti.

Razmatranje 131 amandmana: Rasprava u Skupštini o izmenama Zakona o ministarstvima

Odbor za pravosuđe odbio sve amandmane u Skupštini, a predložio svoj

U saopštenju dostavljenom medijima, Obradović je optužio Šutanovca i da se ne bavi opozicionom politikom, već da čeka poziv da uleti u neku sledeću "Vučićevu NATO vladu".

- Da li je uloga Šutanovca da ovoj vlasti pomogne u sprovođenju svih zadataka njihovih zajedničkih mentora za Zapada, počevši od promene Ustava i izbacivanja Kosova i Metohije iz ustavne preambule do ulaska Srbije u NATO? Aleksandru Vučiću je potreban saradnik iz ''opozicije''? za tzv. unutrašnji dijalog o Kosovu i ulazak Srbije u NATO. Našao ih je u Čedomiru Jovanoviću i Nenadu Čanku. Sve mi se više čini i u Draganu Šutanovcu. Pod vođstvom Dragana Šutanovca DS nekako deluje mnogo manje opoziciono. Kao da Šutanovac spremno sedi na klupi i čeka poziv da uleti u neku sledeću Vučićevu NATO Vladu - naveo je Obradović.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Šutanovac je, naime, prethodno izjavio da mu je fascinantno da Obradović pomišlja da može da pravi koaliciju sa DS-om.

- Čovek koji se zalaže da se ženama onemogući da raspolažu svojim telom, čovek koji Srbiju vidi u evroazijskom prostoru, zaglavljen u 14. veku je pomislio da može da bude naš predizborni koalicioni partner - naveo je Šutanovac u intervjuu za Alo, a povodom predstojećih izbora u Beogradu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Upitan da li njegov stav da Dveri nisu koalicioni partner za DS može da podeli opoziciju u dve kolone, Šutanovac je odgovorio da ne zna zašto se Dveri uzimaju kao relevantan faktor, te zapitao zašto se ne uzmu, na primer, Zavetnici ili Obraz.

- Na poslednjim izborima, gospodin Obradović je od građana dobio minornu podršku za svoju politiku. Dve opozicione kolone su logične. Siguran sam da svako ko se bavi izbornom političkom matematikom razume da ovde nema izbora za gradonačelnika, ovde su izbori za liste i dve kolone mogu u konačnom zbiru da imaju veći broj mandata nego da se udruže u jednu koja će više ljudi odbiti nego što će ih privući - rekao je Šutanovac i dodao da veruje da u Srbiji moramo da otvorimo novu stranu politike na kojoj više neće biti mesta za neprirodne i neprincipijelne koalicije.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ovo je drugi put za manje od petnaest dana da se Obradović i Šutanovac nađu u klinču povodom beogradskih izbora.

Šutanovac je, naime, tada izjavio da opozicija treba da se udruži za beogradske izbore, ali je isključio mogućnost saradnje sa Dverima, na šta je lider tog pokreta Obradović uzvratio pitanjem - za koga zapravo radi Šutanovac?

Obradović je tada rekao da Šutanovac svojim izjavama "pomaže" da saradnja opozicije ne uspe, mada ne negira da se politike DS i Dveri ne poklapaju.

- Šutanovac sebi daje za pravo da određuje ko je opozicija, a ko ne, a sam izjavama pomaže Vučiću da saradnja opozicije ne uspe - rekao je Obradović.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Poznato je, kazao je, da se Dveri i DS nikada ne mogu usaglasiti po pitanju ulaska Srbije u NATO, daljiih pregovora o pristupanju EU, Briselskih sporazuma i ekonomskog modela koji treba primeniti u Srbiji, ali ima dilemu, dodao je, u vezi sa Šutanovčevom izjavom da opozicija treba da se ujedini oko jasne platforme, jer nije dovoljna mržnja prema bilo kome.

Tome je prethodila izjava Šutanovca za beogradsku N1 tv da nije dovoljno organizovati se samo protiv Aleksandra Vučića, već da treba da se ponude rešenja za probleme u kojima se građani nalaze, i da opozicija tako izađe na izbore u Beogradu, a kasnije i na parlamentarne.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

On je rekao da sve vreme vodi razgovore sa predsednikom Pokreta slobodnih građana Sašom Jankovićem i drugim liderima opozicije, a upitan da li su Dveri prihvatljiv koalicioni partner za DS, kaže da nisu i da se politika tog pokreta ne poklapa sa politikom DS.

Veruje da bi DS i Dveri u koaliciji imali čak i manje glasova, nego da na izbore izađu pojedinačno u dve kolone.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fića

    26. jun 2017 | 16:10

    hahahaha ujedinjena opozicija, ništa od toga.

  • Laza

    26. jun 2017 | 14:44

    Dosadili su sa stalnim svadjama muka mi je da ih gledam nikakav program ne nude nego se samo svadjaju.

  • Jovan

    26. jun 2017 | 15:27

    Ne postoji koalicija koju sačinjavaju stranke iz opozicije koja može da opstante. Toliko su različiti da ne mogu ni oko čega da se dogovore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA