Ana Brnabić: Prioritet nove vlade će biti obrazovanje

Obrazovanje treba da podstiče inovacije, preduzetništvo i obezbeđuje mladima potrebne veštine da bi bili spremni za vreme u kome živimo, zaključuje mandatarka

  • 39

Mandatarka Ana Brnabić istaći će u ekspozeu, koji će pročitati u Skupštini Srbije, da su obrazovanje i digitalizacija među prioritetnim zadacima nove vlade i obećati da će raditi na tome da povrati poverenje javnosti u obrazovni sistem, pišu Večernje novosti.

Ovo su imena 21 ministra u novoj vladi Ane Brnabić

- Vlada koju će voditi radiće na tome da Srbija bude društvo koje pruža jednake šanse svim svojim građanima, a jedan od ključnih prioriteta je obrazovanje. Ceo tim koji ću predvoditi radiće na tome da se povrati poverenje javnosti u obrazovni sistem - navodi se u ekspozeu mandatarke Ane Brnabić.

Vlada Srbije, kako iznosi, radiće na unapređenju obrazovnog sistema, što znači da će podsticati analitički način razmišljanja, usmeren na rešavanje problema i pronalaženje rešenja.

Vlada će raditi na tome da mlade generacije učimo da ne odustaju na prvoj prepreci, već da se bore za ideje, poslove, da veruju u sebe i idu u susret svojim ambicijama.

- Radiću i na povećanju dostupnosti obrazovanja, modernizaciji nastavnih planova i programa, kao i na kreiranju obrazovnog sistema prema potrebama društva i ekonomije i ceo tim koji ću predvoditi radiće na tome da se povrati poverenje javnosti u obrazovni sistem - stoji u ekspozeu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Obrazovanje treba da podstiče inovacije, preduzetništvo i obezbeđuje mladima potrebne veštine da bi bili spremni za vreme u kome živimo, zaključuje mandatarka.

Brnabić će u ekpozeu istaći i da digitalizacija otvara nove mogućnosti za kvalitetniji život građana kroz veći broj usluga, jeftinije usluge, dostupnije informacije i znanje, povezivanje među ljudima. Povećaće se, kako iznosi, efikasnost, smanjiti troškovi i kreirati nova vrednost u skoro svim oblastima života i rada.

- Digitalizacija je više od IT industrije, jer uključuje sve privredne grane i omogućava razvoj čitavog društva - navodi se u ekspozeu mandatarke.

Moj dosadašnji moto rada da u "državu treba uvesti red, a zdrav razum u državnu upravu" ostaje moja ideja vodilja i kao predsednice Vlade Srbije, zaključuje Ana Brnabić, prenose Novosti.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rekonkvista

    28. jun 2017 | 12:24

    Jednom recju,modernizacija...u najsirem smislu,zelim vam uspeha.

  • OGAC

    28. jun 2017 | 10:29

    Dobra strategija Ane Brnabic ! Obrazovanje je najbitnije !

  • Dusko

    28. jun 2017 | 10:28

    Srbija nastavlja da gleda napred i nece da se vrati unazad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA