Predstojeća poseta SAD: Tema razgovora Vučića i Skota

Predsednik Srbije i američki ambasador su, razmatrajući regionalnu situaciju, izrazili nadu da će se odnosi na Zapadnom Balkanu razvijati u pravcu mira, stabilnosti i saradnje, uz ocenu da je za to neophodno da svi u regionu daju svoj doprinos

  • 60

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora SAD Kajla Skota, a na sastanku su razmotrene teme za predstojeću posetu Vučića Vašingtonu 17. jula i konstatovano da će razgovori sa američkim potpredsednikom Pensom i zvaničnicima administracije biti snažan podsticaj razvoju odnosa dve zemlje.

TURIZAM BUDUĆNOST SRBIJE Vučić: Stvaramo imidž Srbije kao privlačne destinacije

LJUBAV NE FUNKCIONIŠE NA DALJINU: Dačić upitao SAD kada je njihov predsednik poslednji put posetio Srbiju

Vučić i Skot su ocenili da su bilateralni odnosi u usponu i da SAD pružaju kontinuiranu podršku naporima Srbije da ispuni uslove za članstvo u Evropskoj uniji, ojača vladavinu prava, modernizuje ekonomiju i bude stub stabilnosti u regionu.

Predsednik Srbije i američki ambasador su, razmatrajući regionalnu situaciju, izrazili nadu da će se odnosi na Zapadnom Balkanu razvijati u pravcu mira, stabilnosti i saradnje, uz ocenu da je za to neophodno da svi u regionu daju svoj doprinos.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Oni su razgovarali i o odnosima Beograda i Prištine, naglasivši neophodnost nastavka dijaloga i primene Briselskog sporazuma, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima

Vučić je zamolio ambasadora Skota da predsedniku Trampu prenese zahvalnost što je imenovao predsedničku delegaciju koja je prisustvovala svečanom prijemu povodom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Američki ambasador je čestitao na uspešnoj ceremoniji održanoj 23. juna i istakao da se SAD raduju saradnji sa novom Vladom koju bude izabrala Narodna skupština Republike Srbije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA