Vučić sa Ciprasom "u četiri oka" u Solunu (FOTO)

Nakon sastanka biće potpisano nekoliko bilateralnih sporazuma

  • 62

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je današnju posetu Grčkoj sastankom u "četiri oka" sa premijerom Aleksisom Ciprasom.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić u Solunu na Visokom savetu za saradnju Srbije i Grčke

Vučić i Cipras, kako je najavljeno, razgovaraće o daljoj saradnji dve zemlje i bilateralnim odnosima, kao i situaciji u regionu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Vučić, inače, predvodi delegaciju Srbije u poseti Solunu, gde će biti održana prva sednica Visokog saveta za saradnju između Srbije i Grčke, kojom predsedava premijer Cipras, a potom će učestvovati na trilateralnom sastanku Srbija - Grčka - Bugarska.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Istovremeno, ministri u Vladi Srbije odvojeno razgovaraju sa svojim grčkim kolegama. Nakon sastanka, kako se očekuje, uslediće potpisivanje nekoliko bilateralnih sporazuma u prisustvu predsednika Vučića i grčkog premijera Ciprasa, a zatim će se dvojica zvaničnika Srbije i Grčke obratiti medijima.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Nakon prve sednice Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke, uz radni ručak, uslediće trilateralni susret predsednika Srbije Vučića, premijera Ciprasa i njegovog bugarskog kolege Bojka Borisova.

Na kraju posete grčki premijer prirediće večeru u čast predsednika Srbije i predsednika bugarske vlade.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA