• 12

Turska objavila oglas u novinama: Srbi, hvala vam što niste podržali državni udar

Turska ambasada u Beogradu se zahvalila Srbiji jer je odmah posle pokušaja državnog udara u Turskoj stala uz turski narod i demokratiju.

  • 12

U beogradskoj “Politici” izašao je oglas u kojem se Ambasada Turske u Beogradu zahvaljuje Srbiji jer je odmah nakon pokušaja državnog udara u Turskoj stala uz turski narod i demokratiju.

Erdogan zahvalio onima koji su branili Tursku pre godinu dana, a izdajnicima zapretio da će im odrubiti glave (FOTO)

Znak s neba: Usred Erdoganovog govora pao dron, povređeno 7 ljudi (FOTO) (VIDEO)

U oglasu, objavljenom na čitavoj stranici, napominje se da je pre godinu dana, 15. jula 2016. godine, turski narod osujetio pokušaj državnog udara koji su organizovali “članovi terorističke organizacije Fetulaha Gulana, infiltrirani u oružane snage i druge javne ustanove”.

U tekstu sa naslovom “Dok slavimo pobedu demokratije, s poštovanjem se sećamo žrtava, koje su pale 15. jula”, navodi se da je “ono što se desilo bio najstrašniji teroristički napad u historiji Turske, kakav do sada nije viđen”.

Foto: Tanjug/AP

Podseća se da je poginulo 250 državljana Turske, a više od 2.000 ranjeno, ali da je turski narod bio jedinstven i hrabro se suprotstavio pučistima, stao ispred tenkova kao živi štit, da bi spriječio zauzimanje javnih ustanova.

- Turski narod je stavio do znanja da neće dozvoliti nedemokratske intervencije, da neće dopustiti da naoružane grupe kreiraju budućnost Turske, već volja naroda - navodi se u oglasu.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima