OBIŠAO POLA PLANETE: Vučić za 45 dana preleteo 28.860 kilometara i obišao 6 svetskih metropola (FOTO)

Od preuzimanja dužnosti predsednika Srbije, Aleksandar Vučić je krenuo u žestoku diplomatsku ofanzivu za srpske interese

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić od kada je krajem maja položio zakletvu i preuzeo dužnost šefa države nalazi se u svojevrsnoj diplomatskoj ofanzivi za srpske interese. Tokom proteklih 45 dana on se susreo sa brojnim svetskim liderima, kako u Beogradu, tako i širom planete.

Vučić posle istorijskog susreta sa Pensom: Saglasili smo se da rešimo probleme koji nas muče 100 godina

Vučić ogovorio američkom ministru odbrane: Akcija Oluja ne može biti veličanstven poduhvat

03. jun 2017. - Kranj (500 km) - Tek što je stupio na dužnist, Vučić je otputovao u Kranj, gde je učestvovao na sastanku Procesu "Brdo-Brioni". Tamo je razgovarao sa liderima regiona, ali i nemačkim predsednikom Frank Valterom-Štajnmajerom. Šef srpske države je tada rekao da u regionu nema ljubavi, ali da postoji potreba da se razgovara i čuva mir i stabilnost.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

09. jun 2017. - Astana (3800 km) - Vučić je u Kazahstanu boravio kao specijalni gost predsednika Nursultana Nazarbajeva na otvaranju izložbe "Ekspo 2017", a obišao je i kompanije namenske industrije i razgovarao sa premijerom Bakitzanom Sagintajevim o saradnji u oblasti ekonomije, vojne industrije i tehnologije. Takođe, na ovoj izložbi je imao susrete sa kineskim predsednikom Sji Đinpinom, kao i ruskim Vladimirom Putinom, koji mu je potvrdio da migovi 29 stižu u Srbiju.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

10. jul 2017. - Istanbul (810 km) - Važne razgovore u vezi energetske bezbednosti predsednik Srbije imao je u Istanbulu sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom. Srbija očekuje da će druga linija gasovoda Turski tok proći kroz našu zemlju i Zapadni Balkan, rekao je Vučić na 22. Međunarodnom naftnom kongresu, koji je ove godine održan pod devizom "Mostovi ka našoj energetskoj budućnosti".

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

13. jul 2017. - Solun (510 km) - Predsednik Vučić predvodio je delegaciju Srbije u poseti Solunu, gde je održana prva sednica Visokog saveta za saradnju između Srbije i Grčke. Ovom prilikom potpisani su značajni sporazumi između dve zemlje, a osim susreta u "četiri oka" sa grčim premijerom Aleksisom Ciprasom, predsednik Srbije je učestvovao trilaterali sa bugarskim šefom Vlade Bojkom Borisovim.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

14. jul 2017. - Brisel (1830 km) - Iz Soluna, srpski predsednik je odleteo u Brisel na važan susret sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom. Vučić je posle razgovara izjavio da je dobio čvrstu reč Tuska da će Srbija postati članica EU kada ispuni obaveze.

Foto: Tanjug/Kabinet predsednika Srbije

15. jul 2017. - Vašington (6220 km) - Silovit tempo putovanja, predsednik Srbije nastavio je posetom SAD. Vučić je u Vašingtonu imao značajne razgovore sa predstavnicima Nacionalne garde, senatorima i kongresmenima, predstavnicima svetskih kompanija i najvažniji sa potpredsednikom Amerike Majkom Pensom. Posle ovog sastanka u Beloj kući, Vučić je rekao da su njegovi razgovori sa američkim potpredsednikom u Beloj kući dodatno doprineli stvaranju većeg međusobnog poverenja.

Foto: Tanjug/SLUZBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA REPULIKE SRBIJE

Kada se saberu kilometri koje je predsednik Vučić preleteo do pomenutih svetskih metropola i nazad do srpske prestonice dolazi se do impozantne brojke od 28.860 preletenih kilometara. Svi navedeni susreti su agendom, koju je Vučić najavio prilikom stupanja na dužnost šefa države da će se boriti za nacionalne interese Srbije na svakom koraku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA