≫ 

Skupština raspravlja o izboru zaštitnika građana

Sednica je počela minutom ćutanja povodom smrti poslanika SRS Jova Ostojića

  • 0

Skupština Srbije počela je danas novu vanrednu sednicu sa tri tačke dnevnog reda, među kojima su predlog o izboru Zorana Pašalića za Zaštitnika građana, kao i izbor članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije i članova Fiskalnog saveta.

Saopšteno čime će se ZVANIČNO baviti ministri bez portfelja

KADROVSKE PROMENE U SPS: Izabrani novi potpredsednici i članovi Predsedništva

Sednica je počela minutom ćutanja povodom smrti poslanika SRS Jova Ostojića.

Parlament je na početku rada konstatovao ostavku poslanika SPS Branka Ružića, koji je izabran za ministra državne uprave i lokalne samouprave.

Odlučeno je da se u objedinjenoj raspravi razmotre sve tri tačke dnevnog reda nove sednice.

Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo je prošle nedelje predložio parlamentu da po hitnom postupku za novog ombudsmana izabere Pašalića, predsednika Prekršajnog apelacionog suda.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na dnevnom redu vanredne sednice, koju je predsednica parlamenta Maja Gojković sazvala na zahtev 157 poslanika, jeste i izbor članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, sa lista koje su podneli ovlašćeni predlagači: predsednik Republike, Vrhovni kasacioni sud, Državna revizorska institucija, Socijalno-ekonomski savet i zajedno Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije.

Predsednik Republike je za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije predložio docenta na Pravnom fakultetu u Beogradu Miloša Stankovića, Vrhovni kasacioni sud Slobodana Gazivodu, sudiju vrhovnog suda u penziji, Državna revizorska institucija predložila je docenta Ekonomskog fakulteta u Nišu Jelenu Stanković, Socijalno-ekonomski savet predložio je Ivana Kovačevića, a UNS i NUNS Živojina Rakočevića.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Poslanici na novoj sednici treba da razmotre i Predlog odluke o izboru članova Fiskalnog saveta, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, na osnovu predloga ovlašćenih predlagača: predsednika Republike, ministra finansija i guvernera Narodne banke Srbije.

Predsednik Republike je predložio izbor Pavla Petrovića za predsednika Fiskalnog saveta, koji i sada obavlja tu funkciju, dok su ministar finansija i guverner NBS za članove Fiskalnog saveta predložili Nikolu Altiparkova i Vladimira Vučkovića, dosadašnje članove tog tela.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA