RUSI ŠALJU POJAČANJE U NIŠ: Stiže helikopter za dejstvo po Srbiji i ostatku Balkana

U skladu sa zahtevom vlade Srbije i vlade Rusije iz Moskve je ka Nišu krenuo helikopter "Mi-8" Ministarstva za vanredne situacije, snabdeven opremom za gašenje požara, saopšteno je iz tog ruskog ministarstva

  • 12

Helikopter "Mi-8" ruskog Ministarstva za vanredne situacije poleteo je ka Srbiji gde će biti na raspolaganju u slučaju izbijanja požara, rečeno je za agenciju Tass u tom ministarstvu. U skladu sa zahtevom vlade Srbije i vlade Rusije iz Moskve je ka Nišu krenuo helikopter "Mi-8" ministarstva za vanredne situacije, snabdeven opremom za gašenje požara", saopšteno je iz ministarstva.

Na šta je Vulin mislio kada je rekao da će se obučavati i oni koji nisu pripadnici vojske

Kada konačno stižu ruski "migovi"? Evo šta je odgovorio Čepurin, ali i šta je rekao u vezi "S-300"

Navodi se da je neophodnost izvođenja "humanitarne operacije kao pomoći Srbiji izazvana veoma visokim temperaturama u regionu koje povećavaju rizik od požara".

Helikopter će dejstvovati u Srbiji i po potrebi u ostatku Balkana. On će biti opremljen vatrogasnom opremom kao i opremom za spuštanje i podizanje ljudi, spasilaca i žrtava. U ruskom ministarstvu je rečeno da je helikopter do sada izveo stotine spasilačkih operacija širom Rusije.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije potvrdio je danas da će helikopter Mi-8 ;iz Rusije sleteti danas na niški aerodrom "Konstantin Veliki" gde će do kraja avgusta preventivno biti smešten zbog rizika od šumskih požara.

Letelica će biti stacionirana u Nišu na osnovu Sporazuma Srbije i Rusije o saradnji u oblasti humanitarnog reagovanja u vanrednim situacijama, a u skladu sa vremenskom prognozom za avgust koja ukazuje na visok rizik od pojave velikih šumskih požara.

Najavljeno je da će ruski helikopter sleteti na aerodrom u Nišu oko 18.00 časova.

Helikopter će delovati u okviru Rusko-srpskog humanitanog centra, koji je u Nišu otvoren 2012. u cilju pomoći prilikom vanrednih situacija.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA