≫ 

Da je živ Milošević bi danas proslavio 76. rođendan: Evo ko je posetio njegov grob i položio venac (FOTO) (VIDEO)

Nekadašnji lider SPS i predsednik Srbije i Jugoslavije rođen je na današnji dan 1941. godine

  • 53

Na današnji dan 1941. godine rođen je nekadašnji osnivač SPS i predsednik Srbije i SRJ, Slobodan Milošević, koji je preminuo u pritvoru Haškog tribunala 14. marta 2006. godine. U ime partije koju je osnovao i vodio duže od 16 godina, Miloševićev grob su danas posetili i venac položili visoki funkcioneri njegov imenjak Slobodan Milošević i Vladimir Zagrađanin.

PREOBRAŽENJE JE BILO KOBNO ZA SLOBODANA MILOŠEVIĆA: Naježiće vas šta mu se dogodilo na ovaj praznik!

SPS KiM podržava otvaranje unutrašnjeg dijaloga i Srpsku listu

Slobodan Milošević rođen je u Požarevcu 20. avgusta 1941. godine, u porodici oca Svetozara i majke Stanislave Milošević. Bio je bio jedan od osnivača i prvi predsednik Socijalističke partije Srbije, od njenog osnivanja 1990. do decembra 2006. godine, devet meseci nakon što je preminuo u zatvoru Haškog tribunala.

Foto: Telegraf

U ime partije koju je osnovao njegov grob su danas posetili, njegov imenjak i odskora potpredsednik IO SPS Slobodan Milošević i Vladan Zagrađanin, član Predsedništva SPS i opunomoćenik lidera Ivice Dačića.

Foto: Telegraf

Oni su položili venac i upalili sveće na grobu Miloševića, koji se nalazi u dvorištu njegove rodne kuće u Požarevcu, gde je sahranjen 18. marta 2006. godine, pod lipom, bez vojnih počasti i bez prisustva najbližih članova svoje porodice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.M.

    20. avgust 2017 | 13:31

    Treba jos malo da prodje vreme pa ce Milosevic dobiti svoje mesto u Srbiji. Kako rece Brana Crncevic bio je drzavnik a imao je greske. Samo treba uzeti u obzir kada je bio drzavnik u najteze vreme za Srbe u Srbiji i drugim republikama. Slobo pocivaj u miru pod onom tvojom lipim u Pozarevcu.

  • Ко.Бре. 20. 8. 2017

    20. avgust 2017 | 15:05

    Доказани велики патриота. СРБИН У ДУШИ велики предсеник којег свет није желео да схвати . Почивај у миру и нек ти је слава

  • Tanče

    20. avgust 2017 | 14:52

    Vecna mu slava, nek pociva u miru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA