SPORTISTI SU PONOS SRBIJE: Vučić očekuje 12 medalja na Igrama u Tokiju (FOTO)

Predsednik Srbije priredio prijem za osvajače medalja u olimpijskim disciplinama na nedavno završenim takmičenjima

  • 49

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas sportiste koji su osvojili medalje u olimpijskim disciplinama na nedavno završenim takmičenjima, sa trenerima i predsednicima saveza i poručio da će država nastaviti i dalje da podržava sport kao i da očekuje 12 medalja na sledećim Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju.

Vučić o pretnjama: Ne bojim se i ne treba mi zaštita

Vučić na početku školske godine poslao poruku đacima, ali i prosvetarima (FOTO)

Kod Vučića na prijemu bili su najbolji rvač planete Davor Štefanek, zatim zlatna sa evropskog prvenstva u penjanju Staša Gejo, zlatni kajakaši sa svetskog prvenstva Marko Tomićević i Milenko Zorić, kao i bronzana Milica Starović kao i kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković i osvajač zlata na svetskom prvenstvu u rvanju Viktor Nemeš, a uz njih su bili njihovi treneri i predsednici saveza sportova u kojima se takmiče.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije je zahvalio svim osvajačima medalja kao i predstavnicima sportskih saveza i podvukao da su ponos Srbije.

On je obećao da će država uraditi sve što je u njenoj moći i pomoći im u pripremama za dalja takmičenja, a posebno za sledeću Olimpijadu 2020. godine u Tokiju kao i za izgradnju i pripremu sportskih terena i objekata neophodnih za trening ali i razvoj kako sportova kojima se bave tako i drugih sportova.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Staša Gejo se nadovezala na reči predsednika i istakla da je penjanje, sport kojim se bavi, sve popularnije u svetu, da se modernizuje i da je neohodna izgradnja stene sa svim onim što je prati kako bi bili u korak sa svetom i napredovali i taj sport omasovili i približili mladima.

Vučić je obećao da će država izgraditi stenu za penjački sport, ali isto tako i veslačima poručio da će se raditi na centru za veslački sport...

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je rekao da novca u budžetu ima, da se novac namenjen vrhunskim sportistima i osvajačima medalja i trofeja na velikim međunarodnim takmičenjima isplaćuje na vreme što je važno.

Kako je rekao zna da njima to nije motiv već sportski uspesi, da se vijori zastava i čuje himna, ali da se taj novac može uložiti u dodatnu rad i napredak i omogućiti pristojan život.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije je podsetio da je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojeno četiri medalja, na prošlim u Rio de Žaneiru osam, kao što je i rekao da će biti, a mogla je i koja više, te da u Tokiju očekujem najmanje 12 medalja za Srbiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA