Ne mogu da ćutim, ako neko želi da vrati Srbiju unazad: Mihajlović ne razume zamerke Ministarstva rada o Zakonu o rodnoj ravnopravnosti

Potpredsednica Vlade kaže da je to što nemaju podršku jednog ministarstva "stvar privrednog sistema"

  • 7

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da jedino Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nije dalo pozitivno mišljenje o Nacrtu zakona za rodnu ravnopravnost i dodala da nije razumela njihove zamerke.

Mihajlović: Do najsitnijih detalja ispitati incident sa vozilom u kome je bio Vučić

Najavljene velike kazne ukoliko u firmama ne bude minimum 40% žena

- Ministarstvo rada nema pozitivno mišljenje, ali sva druga ministarstva su dala pozitivno mišljenje, sve Kancelarije, Agencije, Privredna komora Srbije i postoji široki društveni konsenzus - kazala je Zorana Mihajlović za RTS.

Potpredsednica Vlade je dodala da je to što nemaju podršku jednog ministarstva "stvar privrednog sistema".

Foto: Telegraf

- To što nemamo podršku jednog ministarstva stvar je za privredni sistem, ja nisam razumela zamerke, ali za mene je važno da je Srbija spremna jer je to zakon budućnosti -  kazala je Mihajlovićeva i dodala da ona "ne može da ćuti ako bilo ko želi da vrati Zakon korak unazad, jer je to korak unazad za Srbiju".

Povodom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Sarajevu 7. i 8. septembra, ona je ocenila da je ta poseta važna kao korak povezivanja infrastrukturno i politički.

- Važna je poseta predsednika, jer je Srbija centar našeg regiona i oslonac drugim državama, ali i Evropske unije kada se pogleda Zapadni Balkan - rekla je Zorana Mihajlović i dodala da će sve teme biti "stavljene na sto".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Mihajlovićeva, koja je i ministarska gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, još je rekla da je autoput Beograd-Sarajevo potpuno spreman sa srpske strane, ali da se unutar Bosne i Hercegovine još mora doći do dogovora.

- Imamo dve rute koje predlaže Republika Srpska, dve koje predlaže Federacija, i kada pogledamo šta to znači za ekonomsko i poljoprivredno povezivanje, onda će sama Bosna i Hercegovina odlučiti koja je ruta najbolja - objasnila je ministarka.

Dodala je da Srbija ove godine završava most Ljubovija-Bratunac i da se čeka Bosna i Hercegovina da "završi birokratiju" da bi profunkcionisao.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Upitana o značaju Ugovora o transportnoj zajednici koji je potpisan u Trstu, ona je ocenila da je za Srbiju to mogućnost da utiče na investicije i povezivanje u regionu.

Dodala je da to što Bosna i Hercegovina nije potpisala ugovor nije prepreka u funkcinisanju same transportne zajednice.

- Šteta je što Bosna i Hercegovina to još nije uradila, ali to je unutrašnja stvar Bosne - ocenila je ministarka.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koja

    5. septembar 2017 | 09:39

    Gospodjo, ako oces da budes ravnopravna, uzmu lepo slem pa na gradisliste zamesaj koju mesalicu... ajde da budemo ravnopravni

  • Bjanka

    5. septembar 2017 | 20:52

    Ne znam nijednu da je postala srecna zbog ravnopravnosti

  • boba

    5. septembar 2017 | 12:16

    Vidi se kako je vi vodite napred

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA