UVEK SU BILI NA SRPSKOJ STRANI: Palma pozvao našu dijasporu u Austriji da glasaju za Slobodarsku partiju

Marković je naglasio da "bez FPO nema nove vlade Austrije što je dobro za Srbiju imajući u vidu njihove pozitivne stavove o Srbiji, srpskom narodu i sutuaciji u regionu"

  • 0

Predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma pozvao je danas sve Srbe u Austriji da na prevremenim parlamentarnim izborima u Austriji 15. oktobra glasaju za Slobodarsku partiju Austrije (FPO) jer je ta stranka, prema njegovim rečima, uvek bila na srpskoj strani.

Palma se prvi put oglasio posle snimka "2.000 za gospođu": Evo šta je poručio svima koji se sprdaju s njim!

Palma opleo srpsko kolce usred Grčke: Pogledajte kako igra s narodom (VIDEO)

- Imajući u vidu da FPO, čiji je predsednik Hans Kristijan Štrahe, podržava Srbiju na evropskom putu, da je potpredsednik te partije Johan Gudenus, jedini političar iz Evrope koji je pokrenuo peticiju na intenetu da Kosovo ne uđe u UNESKO i da je ta stranka kod svih nepravdi koje su se dešavale Srbiji u svetskim institucijama, uvek bila na srpskoj strani i jedina je čiji je jedan poslanik Srbin, pozivam sve Srbe u Austriji da na izborima 15. oktobra glasaju za FPO - rekao je Marković ; posle sastanka u Jagodini sa potpredsednikom FPO i zamenikom gradonačelnika Beča Johanom Gudenusom.

Marković je naglasio da "bez FPO nema nove vlade Austrije što je dobro za Srbiju imajući u vidu njihove pozitivne stavove o Srbiji, srpskom narodu i sutuaciji u regionu".

Foto: Promo

Marković će kao predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Austrijom u Skupštini Srbije predložiti da dva parlamenta imaju veću saradnju.

Gudenus se zahvalio Markoviću na podršci i rekao da ova poseta Jagodini pokazuje koliko se poštuju.

Foto: Promo

- Beč je privržen Srbima, a i Srbi su privrženi Beču. Ja ću uvek biti spreman da pomognem Srbima, novim Austrijancima, kojih u Beču ima 150.000, a u Austriji 300.000 i koji su se svojim trudom i radom integrisali i oni su veoma bitni za Austriju - rekao je Gudenus novinarima.

On je kazao i da mu je drago što Marković dovodi studente u Beč jer "ti mladi ljudi doprinose boljoj saradnji Srbije i Austrije".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA