≫ 

Vučić: Beograd grabi napred, postaje prava metropola

Vučić je, na svečanoj ceremoniji povodom početka gradnje tog objekta, istakao da je ponosan na sve rezultate Beograda i kao građanin i kao predsednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Beograd postaje metropola u pravom smislu te reči, te da projekti, poput gradnje novog stambeno-poslovnog objekta "Skyline Belgrade", treba da doprinesu većoj turističkoj ponudi i rastu prihoda od turizma.

Predsednik Vučić: Od oktobra kreće NOVA FAZA DIJALOGA o KiM, PODRŽAVAM Srbe da uđu u vladu Kosova, Haradinaj - ZLOČINAC

Vučić je, na svečanoj ceremoniji povodom početka gradnje tog objekta, istakao da je ponosan na sve rezultate Beograda i kao građanin i kao predsednik Srbije.

Novi stambeno-poslovni objekat "Skyline Belgrade" biće izgrađen u centru grada, na mestu nekadašnjeg Saveznog MUP-a.

- To će izgledati izvanredno i spajaće se sa ''Beogradom na vodi", otvoriće ulicu Kneza Miloša, umesto porušene zgrade Saveznog MUP-a imaćete i rezidencijalne objekte i hotele i šoping mol... To za nas znači, pre svega, više turista i više novca, da Beograd postaje sve atraktivniji - rekao je Vučić za TV Pink.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je podvukao da je u Beogradu u prvih sedam meseci ove godine zabeležen rast broja turista od 20 odsto i da Beograd grabi napred i pravi ogromnu razliku u odnosu na centre u regionu.

MANJE NEZAPOSLENIH

- Pravi i razliku na druge gradove u Srbiji, a to znači da ćemo morati da uložimo više i u druga mesta u Srbiji - rekao je predsednik.

On je ukazao da je broj nezaposlenih u Beogradu po prvi put pao ispod 95.000.

- Računajte da jedan deo nikad neće želeti da radi ovde, tako da nikad manji problem sa zapošljavanjem u gradu nismo imali - podvukao je on.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik je istakao i da imamo druge stvari koje moramo ubrzano da rešavamo.

PET MILIJARDI PRIHODA OD TURIZMA

- To su veliki projekti - hotel Jugoslavija, šta i kako sa Ratnim ostrvom, gondola mora da se gradi, nakon otvaranja Muzeja savremene umetnosti da vidimo kako da se napravi jedan od najlepših zabavnih parkova, kako da se napravi bogatija ponuda i da povećavamo broj turista - rekao je Vučić.

Navodeći da Hrvatska od turizma prihoduje 12-13 milijardi evra, a Austrija, koja nema mora, čak 51 milijardu, pri čemu sam Beč ima ogroman broj turista, Vučić je rekao da bismo bili zadovoljni ako bismo mogli da dođemo do pet milijardi prihoda od turizma.

Povodom informacije u medijima da će zajednički kandidat Saše Jankovića i Vuka Jeremića za gradonačelnika Beograda biti Dragan Ðilas, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će kampanja biti zanimljiva - "narod protiv tajkuna".

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je na pitanje da prokomentariše informaciju koju jedan beogradski medij objavljuje na naslovnoj strani sutrašnjeg izdanja, poručio da "čestita Jankoviću i Jeremiću" na izboru kandidata.

REZULTATI PRED GRAĐANIMA

- Pobeđuju opet. Slušam to peti put zaredom. Slušam sam to na beogradskim izborima, dva puta na parlamentarnim i dva puta na predsedničkim. Svaki put pobeđuju. Biće zanimljiva kampanja - narod protiv tajkuna - rekao je on.

Vučić je naglasio da su rezultati ono čime se može pohvaliti građanima.

S tim u vezi je naveo da je Ðilas iza sebe ostavio Beograd sa dugom u visini od 1,2 milijardi evra, a da su Siniša Mali i tim oko njega sveli sveukupni dug grada i svih javnih preduzeća na 670 miliona evra.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Takođe je podsetio da danas imamo deset puta više gradilišta u Beogradu nego za vreme Ðilasa.

- Tada je bilo svega 40 do 50 gradilišta, a danas imamo 556 - rekao je predsednik na svečanoj ceremoniji povodom početka građanje novog stambeno-poslovnog objekta „Skyline Belgrade".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    14. septembar 2017 | 22:31

    Лепо је што Београд тако напредује!Синиша Мали и Горан Весић, па и остали су у протеклом периоду уградили себе у напредак Београда!

  • Dule

    14. septembar 2017 | 22:36

    Mnogo se ovog momenta radi na izgradnji lepseg Beograda. Eh da sam mladji barem dvadesetak godina, da mogu uzivati u njegovim lepotama.

  • Tamara

    14. septembar 2017 | 22:25

    Beograd je sve lepsi grad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA