Tači i "prva dama" Kosova kod Trampa i Melanije

Tači će tokom petodnevne posete Njujorku održati brojne bilateralne sastanke sa šefovima država, uključujući i predsednika SAD Donalda Trampa, i sa rukovodiocima različitih međunarodnih organizacija

  • 10

Predsednik Kosova Hašim Tači otputovao je za Njujork gde će učestvovati na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

PACOLI PRIZNAJE: Ima Albanaca koji su činili zločine, TREBA IH KAZNITI

VUČIĆ OD DANAS U NJUJORKU: Prijemi kod Trampa, Tuska i Mogerinijeve, sastanci sa Erdoganom, El Sisijem, Lavrovim

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Tači će tokom petodnevne posete Njujorku održati brojne bilateralne sastanke sa šefovima država, uključujući i predsednika SAD Donalda Trampa, i sa rukovodiocima različitih međunarodnih organizacija.

- Na poziv predsednika SAD Donalda Trampa i prve dame, Melanije Tramp, na marginama Skupštine UN predsednika Tačija i prvu damu Kosova, dočekaće predsednički par. Tokom posete, očekuje se da će predsednik Tači održati kratak sastanak sa predsednikom Trampom - navodi se u saopštenju.

Kosovski predsednik će učestvovati i na sastanku šefova šest država Zapadnog Balkana, čiji je domaćin visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.

U delegaciji Kosova je i zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    18. septembar 2017 | 15:26

    Tramp isti kao klinton!

  • M

    18. septembar 2017 | 23:24

    Pametan narod.. lobiras kod svetskih sila..sve i svako ima svoju cenu. Nikada necemo nauciti posto se vise bavimo unutrasnjim polemikama...

  • Bufi

    18. septembar 2017 | 21:57

    Vuk menja dlaku ali cud nikada.Tako i Ameri ,isto kao da je Klinton predsednik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA