Vesić: Za vreme Ðilasa Beograd bio leglo korupcije, a ne centar izgradnje

- Novi planovi donose uvođenje reda u grad - ocenio je Vesić i dodao da su demokrate protiv toga

  • 44

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je Demokratska stranka iskoristila današnju sednicu Skupštine grada da bi sprečila donošenje važnih urbanističkih planova za razvoj Beograda i poručio da je za vreme Dragana Ðilasa Beograd bio "leglo korupcije, a ne leglo izgradnje".

Đilas - zajednički kandidat Jankovića i Jeremića za gradonačelnika?

- Dok je ovaj grad vodio Dragan Ðilas usvajano je oko 10 urbanističkih planova godišnje, a mi usvajamo više od 50 takvih planova… Bez urbanističkih planova nema razvoja grada i planske izgradnje i to govori o tome šta je ustvari želela prethodna vlast, da u haosu u kome nema planova mogu da mešetare - rekao je Vesić na sednici Skupštine grada.

On je istakao da će zahvaljujući usvajanju velikog broja planova u poslednjih par godina, Grad ove godine izdati građevinskih dozvola za skoro million kvadrata, što je rekord.

Vesić je dodao da je u prošlom sazivu izdavano građevinskih dozvola godišnje za 150.000 kvadrata maksimalno.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Sada svako ko ispuni zakonske uslove može da dobije građevinsku dozvolu, ko plati sve svoje dažbine prema Gradu i to je razlika između nas i njih - rekao je Vesić i dodao da se na novim planovima vidi kakva je bila veza između "tajkuna Miškovića i prethodne gradske vlasti", neraskidiva i vrlo bliska.

Novi planovi donose uvođenje reda u grad, ocenio je Vesić i dodao da su demokrate protiv toga i da zato opstruiraju donošenje planova pričajući sve što im padne na pamet.

- Beograd u prošlom sazivu nije bio veliko gradilište, jer su nam ostavili tri infrastrukturna gradilišta i 50-ak privatnih, a danas imamo 60 infrastruktirnih i više od 500 privatnih, a kada dodamo i ono što rade opštine koje izdaju dozvole, ima ih i više od 1.000 - naveo je Vesić.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    26. septembar 2017 | 18:23

    Za vrem vladavine gospodina Đilasa jedino što je doživelo progres u glavnom gradu jeste upravo korupcija.

  • Luka

    26. septembar 2017 | 18:21

    Svi vrlo dobro znaju koliko je korupcija bila zastupljena za vreme Djilasa!

  • ug

    26. septembar 2017 | 16:56

    Danasnji Beograd je olicenje napretka, a Beograd za vreme prethodne vlasti je bio olicenje velikih malverzacija i kriminala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA