Britanija da pokaže više razumevanja za stavove Srbije o KiM: Vučić sa delegacijom Doma lordova (FOTO)

Britanska delegacija boravi u Srbiji radi prikupljanja informacija u cilju što bolje formulacije politike Ujedinjenog Kraljevstva prema Zapadnom Balkanu nakon Bregzita

  • 19

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa delegacijom Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva i preneo im tom prilikom očekivanje da Ujedinjeno Kraljevstvo pokaže više razumevanja za srpske stavove u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Predsednik Vučić: Da je Kosovo izgubljeno, ne bih se za njega toliko borio - NEMA KONAČNOG SPORAZUMA NI ODLUKE - BEZ SRBIJE

Vučić o beogradskim izborima: Ne mislim da je baš najbolje da budu u decembru, ali neću da se protivim

Predsednik Vučić je sa deleacijom Doma lordova Parlamenta UK razgovarao o regionalnim pitanjima i evropskom putu Srbije, izrazivši zahvalnost što UK, uprkos Bregzitu, izražava spremnost da pomogne Srbiji u procesu evrointegracija.

Zahvalio je, takođe, na interesu za probleme sa kojima se Zapadni Balkan suočava i istakao da je još mnogo važnih pitanja na evropskoj agendi Srbije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik je rekao da je zadovoljan bilateralnim odnosima i naglasio da je Srbija zainteresovana za njihovo dalje unapređenje i jačanje, posebno u oblasti ekonomije i povećanja britanskih investicija u Srbiji.

- Spremni smo za kontinuirano jačanje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou - rekao je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik je naglasio da očekuje da Ujedinjeno Kraljevstvo pokaže više razumevanja za srpske stavove u vezi sa Kosovom i Metohijom.

On je izrazio zahvalnost što Ujedinjeno Kraljevstvo, uprkos Bregzitu, izražava spremnost da pomogne Srbiji u procesu evropskih integracija.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predstavnici Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva istakli su da njihova delegacija boravi u Srbiji radi prikupljanja informacija u cilju što bolje formulacije politike Ujedinjenog Kraljevstva prema Zapadnom Balkanu nakon Bregzita i definisanja modaliteta aktivnosti Kraljevstva u pravcu doprinosa stabilnosti regiona, saopštila je Pres služba Predsednika.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    27. septembar 2017 | 11:19

    Britanija da prekine da podrzava i stiti kriminalce i teroriste sa Kosmeta.

  • Baki

    27. septembar 2017 | 11:33

    Britanija sa SAD-om, treba da donese pravednu odluku, i Kosovo vrati u okrilje države Srbije gde i pripada, i ponište sramnu tvorevinu državu Kosovo.

  • Ana

    27. septembar 2017 | 12:09

    Vreme je da Velika Britanija omekša svoje stavove i prestane da bude rigidna po pitanju Kosova i odnosa prema Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA