PUPS: Crvena linija na Kosovu i Metohiji je imovina države i građana Srbije

PUPS je naveo da je reč o imovini koja vredi stotine milijardi evra, a da samo trenutno dostupna, mineralna nalazišta na Kosovu, prema procenama eksperata Svetske banke, iznose taman onoliko kolika su izdvajanja iz državnog budžeta za isplatu penzija za 10 godina

  • 0

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) apelovala je danas da se u drugoj fazi unutrašnjeg dijaloga o Kosovu postigne opšta saglasnost da je trenutno tema svih tema u i oko Kosova očuvanje imovine građana Srbije, ali i države Srbije i Srpske pravoslavne crkve.

BEOGRAD NA PRAGU POBEDE: Priština nije podnela zahtev za članstvo u UNESKO

Ðurić: Da li za Srbe u svemu važe druga pravila?

U saopštenju, PUPS je naveo da je reč o imovini koja vredi stotine milijardi evra, a da samo trenutno dostupna, mineralna nalazišta na Kosovu, prema procenama eksperata Svetske banke, iznose taman onoliko kolika su izdvajanja iz državnog budžeta za isplatu penzija za 10 godina.

- Ako se u Srbiji postigne unutrašnje saglasje u vezi s tim da je to početak i kraj svih daljih ozbiljnih pregovora o budućnosti Kosova i Metohije, crvena linija preko koje niti jedan politički subjekt, bilo iz vlasti, bilo iz opozicije, neće preći, onda će i budući status Kosova i Metohije biti izvestan, jer je najmanje 60 odsto zemljišta na Kosovu i Metohiji u srpskoj svojini - naveo je PUPS.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Prema PUPS-u, da Vlada Srbije smatra Kosovo i Metohiju neotuđivim delom svoje teritorije, dokazuje i činjenica da Srbija vraća blizu milijardu evra dugova i vraćaće ih sve do 2041, kada dolazi i poslednja obaveza prema stranim kreditorima (Svetska banka, Pariski klub poverilaca, Londonski klub, Banka za razvoj Saveta Evrope, Evropsko udruženje železnica, Evropska investiciona banka, Kuvajt).

- Ohrabrujuće je da je veći deo dugova već vraćen i preostalo je još oko 300 miliona evra, a primera radi, samo u prvih šest meseci ove godine, Srbija je, na ime duga Kosova, platila 18,4 miliona evra - naveo je PUPS.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA