MESIĆ POZIVA NA RAT PROTIV SRBA: U slučaju otcepljenja Republike Srpske preseći koridor

Da se ja pitam, presekao bih koridor i to bi bilo za par sati gotovo, rekao je Mesić

Nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da ukoliko bi došlo do otcepljenja Republike Srpske a, predsednik Milorad Dodik preduzima sve da bi se to dogodilo, odmah treba preseći koridor i to bi, kaže, bilo za par sati gotovo.

Nove pretnje Haradinaja: Zbog poređenja Kosova i Katalonije teže do formiranja Zajednice srpskih opština

Hoće li i Vojvodina i Raška sutra biti jedinstven slučaj: Popović o pravnom nasilju nad Srbijom

Mesić je za Dnevnik D rekao da je Dodik na vlast došao kao veliki kritičar Slobodana Miloševića, a da je potom promenio svoj pravac političkog delovanja.

- Ja mislim da on (Dodik) iskreno veruje da BiH može da se podeli i da u tom smislu on sve preduzima. Međutim njega će vreme razuveriti kao i mnoge druge. BiH je nedeljiva i na ovom prostoru ta arhitektura je do kraja završena, prema tome svatko ko troši energiju i sredstva na neostvarive ciljeve čini gluposti - rekao je Mesić i dodao:

- Kada bi neko otcepio deo Bosne i Hercegovine, da se ja pitam, presekao bih koridor i to bi bilo za par sati gotovo.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    Zamislite da se u nekom paralelnom svemiru Jugoslavija nije raspala devedesetih. I da je sada 2018. krenula putem secesije ali obrnutim redom. Prvo recimo Makedonija izađe iz Jugoslavije jer želi bliže veze sa Grčkom i Bugarskom i ne vidi svrhu svog ostanka u Jugoslaviji. Zatim Srbija, počne se naoružavati uz pomoć Rusije i odvajati od Jugoslavije jer ne želi u Evropu i NATO sa ostatkom Jugoslavije. I tada Hrvatski predsednik počne da se ponaša kao branitelj Jugoslavije i bori za njeno očuvanje. Tada Rusija intevizira secesionističke pokrete u Istri. Zamislimo da je u tom tremutku predsednik SFRJ recimo T. Nikolić i da kaže da je poslednji predsednik. U Bosni plane verski rat i sve ode do đavola. Ovo sam ovako iskarikirao i uprošteno ispričao samo da bi sebi objasnio šta to nije u redu sa ovom pričom. Po mom mišljenju u ovoj priči Hrvatski predsednik nikada nije imao mandat da se ponaša kao u najmanju ruku predsednik Jugoslavije samo zato što je aktuelni predsednik izdajnik. U stvarnosti Slobodan Milošević nije nikada bio predsednik te SFR Jugoslavije i komadant JNA. Mnoge nepravde koje su učinjene u tom periodu srpskom narodu su posledica takve politike. Naravno da i mene iritira kada optužbe dolaze iz usta jednog od aktera pakla iz devedesetih, po mom mišljenju mi smo mu ostavili prostor tim što nikada nismo otvoreno ukazali na greške iz tog vremena. Da jesmo prihvatili svoj deo odgovornosti mogli bi sada jasno da prepoznamo i deo za koji je Mesić lično odgovoran. Naravno to je moje mišljenje. Možda neko misli da je politika Slobodana Miloševića bila jedina moguća i da samo nije imao sreće. 😥 Slažem se da je nevažno šta misli Mesić, ali je važno da mi mislimo svojom glavom. U ovoj zemlji se ne neguje kritičko mišljenje, već nam razni Drecuni, Marići,Šešelji (Mesić je na istom zadatku samo sa suprotne strane)u glavu sipaju slike koje polako usvajamo kao sopstveno viđenje događaja, zaslepljuju nas vrednošću i bezgrešnošću i vode kao ovce iz greške u još veću grešku. Jel će opet biti da su učinili sve što je bilo moguće ali da nisu imali sreće?😥

  • Saša@RSB

    Kad ce ovaj prestati da piri pod tudji nos?!

  • Ana

    Do kad ce vise ovi hrvatski politicari da promovisu nasilje i pozivaju na rat? Zar je moguce da su toliko ogorceni i maloumni??? Nikako nista pozitivno i lepo od njih da cujemo...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima