Odnosi Srbije i Crne Gore na najvišem nivou u poslednjih 10 godina: Vučić razgovarao sa Brajovićem (FOTO)

Neophodno je raditi i na jačanju ekonomske saradnje, naročito u oblasti infrastrukturnog povezivanja, u cilju izgradnje autoputa Beograd-Bar i rekonstrukcije i modernizacije pruge Beograd–Podgorica–Bar

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Skuštine Crne Gore Ivanom Brajovićem sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, ključnim pitanjima od značaja za građane dveju zemalja i evropskim integracijama.

Da li je moguće primeniti NORDIJSKI MODEL na ZAPADNOM BALKANU: Vučić razgovarao sa Hejbrotenom (FOTO)

Vučić jasno poručio Gotemeler: Srbija ostaje vojno neutralna zemlja (FOTO)

Predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo stepenom saradnje parlamenta Srbije i Crne Gore, i naglasio da je neophodno raditi i na jačanju ekonomske saradnje, naročito u oblasti infrastrukturnog povezivanja, u cilju izgradnje autoputa Beograd-Bar i rekonstrukcije i modernizacije pruge Beograd–Podgorica–Bar.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dvojica sagovornika razgovarali su i o položaju Srba u Crnoj Gori i Crnogoraca u Srbiji.

- Očekujem da ćemo ubrzati rad na svim važnim pitanjima i projektima i da ćemo uskoro imati dobre i konkretne rezultate koje će naši građani osetiti u svakodnevnom životu - istakao je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Skupštine Brajović je naglasio da su odnosi dveju zemalja na najvišem nivou u poslednjih 10 godina i da sada ulaze u fazu stabilnosti i relaksiranosti, čemu je u velikoj meri doprineo odnos vlada Srbije i Crne Gore.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mina

    13. oktobar 2017 | 12:55

    Veoma je pohvalno čuti da dve zemlje koje su nekada bile u sastavu iste zemlje i posle razlaza ostanu u dobrim odnosima.

  • nemanja

    13. oktobar 2017 | 13:01

    Moramo da održavamo i uspostavljamo što bolje odnose sa komšijama.

  • motor

    13. oktobar 2017 | 12:29

    Velika saradnja sa Crnom Gorom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA