≫ 

BRNABIĆ PONOSNA NA PRVIH 100 DANA RADA: Srbija se kreće hrabro, modernizuje se i ide NAPRED (FOTO) (VIDEO)

Premijerka Brnabić predstavlja danas u Kruševcu rezultate prvih 100 dana rada vlade

  • 10

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predstavlja danas u Kruševcu rezultate prvih 100 dana rada vlade. Tim povodom upriličena je konferencija za novinare, kojoj prisustvuju i ministri vlade na čijem je čelu Brnabić.

Posle prvog trocifrenog broja dana u Vladi, premijerka ima jasnu poruku: Spremna sam za novih 100 dana

Rezultati rada Ministarstva pravde kroz 8 KLJUČNIH OBLASTI u proteklih 100 DANA nove Vlade Srbije (VIDEO) (FOTO)

Premijerka je, takođe, prethodno posetila fabriku "14. oktobar" koju je zvanično preuzela "Čehoslovak grup", koja u svom vlasništvu ima više od 40 kompanija, među kojima su najpoznatije "Tatra" i "Avia".

Ana Brnabić je tokom obraćanja rekla da je tokom prethodnih 100 dana Vlada pokazala da Srbija može hrabro da nastavi putem koji je trasirala prethodna Vlada, odnosno da ide napred.

- Vlada je uporna da rešava nasleđene probleme, čak i kad deluje da se oni ne mogu rešiti i da je u stanju da obezbedi bolji život građanima u svim delovima naše zemlje - istakla je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije uspešno je nastavila jačanje fiskalne stabilnosti.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Javni dug je dodatno smanjen i krajem septembra iznosio je 65,4 odsto BDP-a. Samo u 2017. javni dug je smanjen za 7,6 odsto BDP-a u odnosu na kraj prošle godine, što je oko milijardu evra - napomenula je premijerka.

Brnabićeva je podsetila da je Socio-ekonomski savet usaglasio povećanje minimalne cene rada na 143 dinara što je, kaže, značajno za 145.000 zaposlenih koji primaju minimalnu zaradu.

- Srbija je napredovala 12 mesta na globalnoj listi konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma i sada je na najboljoj poziciji u poslednjih 10 godina - istakla je predsednica Vlade.

Foto: Telegraf

Brnabićeva je istakla da je ukinuta obaveza poslodavaca da overavaju zdravstvene knjižice, čime su smanjeni troškovi privrede, ali i države.

- Time smo uštedeli više od 500.000 sati godišnje čekanja na šalterima i više od 1,5 miliona evra godišnje - rekla je premijerka.

Investira se i u obrazovanje: Od ovog septembra su informatika i računarstvo obavezan predmet od petog razreda, nastavnici su obučeni, uveden je elektronski dnevnik.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Za 100 dana sedam novih ugovora za 2.778 novih radnih mesta

U prvih 100 dana rada vlade zaključeno je sedam novih ugovora sa investitorima, vrednih 78 miliona evra, čime će biti obezbeđno 2.778 novih radnih mesta, navela je predsednica vlade.

Podvukla je da su direktne strane investicije u sedam meseci 2017. godine porasle u odnosu na lani 19,9 odsto.

Takođe, u prvih osam meseci ove godine Srbija je ostvarila rast spoljnotrgovinske razmene veći od 13 odsto, izvoz je porastao za isti procenat, a istovremeno broj novozaposlenih je 5,5 odsto veći u odnosu na prethodnu godinu.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    14. oktobar 2017 | 14:32

    Dajte penzionerima , tajkunima i ortacima , mladi ljudi neka beže iz zemlje , za njih ovde nema nade

  • Miki

    14. oktobar 2017 | 15:07

    Obecavao i predhodni premijer povecanje ali ga nije bilo .

  • Maca

    14. oktobar 2017 | 13:54

    Aha..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA