Merkel zahvalna Vučiću zbog odgovornog pristupa migrantskoj krizi

Predsednik Vučić je istakao da će Nemačka ove godine, prvi put u istoriji, postati najveći spoljnotrgovinski partner Srbije

  • 1

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas poslanika Hrišćansko-socijalne unije iz poslaničke grupe CDU/CSU u nemačkom Bundestagu Florijana Hana. Predsednik Vučić i poslanik Han izrazili su zadovoljstvo što su odnosi Srbije i Nemačke, kroz redovan dijalog na najvišem nivou, značajno napredovali u poslednjih nekoliko godina.

VAŽNO ZA SRBIJU: Vučić za očuvanje dinamike i formata sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji

Otkriveno s kojim prosekom je Vučić završio Pravni fakultet

Predsednik Vučić je istakao da će Nemačka ove godine, prvi put u istoriji, postati najveći spoljnotrgovinski partner Srbije.

Sa gostom iz Nemačke se saglasio da, uz dobre političke i ekonomske odnose, treba više raditi na jačanju parlamentarne saradnje. Srpski predsednik je poslaniku Bundestaga zahvalio za veliku razvojnu pomoć Nemačke, kao i za podršku evropskom putu Srbije.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dvojica sagovornika su konstatovali da je Srbija, sprovodeći svoju regionalnu politiku stabilnosti, postala pouzdan partner Nemačke na Zapadnom Balkanu.

Predsednik Vučić je još jednom izrazio zahvalnost nemačkoj kancelarki Angeli Merkel što, pokrenuvši Berlinski proces, ima ključni značaj za mir i sveobuhvatan napredak regiona.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Vučić i Han su ukazali na potrebu nastavka dijaloga Beograda i Prištine, kao i na neophodnost primene dogovorenog.

Poslanik Bundestaga Han je preneo zahvalnost kancelarke Merkel i nemačke Vlade za odgovoran pristup migrantskoj krizi. On je izrazio nadu da će odnosi dveju zemalja nastaviti uzlaznim putem uz povećanje nemačkih investicija u Srbiji.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    26. oktobar 2017 | 20:06

    Ozbiljno je bitno i pohvalno imati Ruse kao bracu, nemacku kao prijatelja, to je dobitna kombinacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA