VAŽNO ZA SRBIJU: Vučić za očuvanje dinamike i formata sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji

Vučić je naglasio da je rad UNMIK veoma važan za Srbiju, jer je Misija UN, na osnovu Rezolucije 1244, garant statusne neutralnosti međunarodnog prisustva na Kosovu i Metohiji

  • 59

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef UNMIK-a Zahir Tanin razmotrili su danas aktuelnu političku i bezbednosnu situaciju na KiM uoči sednice Saveta bezbednosti UN sredinom novembra, a Vučić se založio za očuvanje postojeće dinamike održavanja i formata sednica u tom telu svetske organizacije.

Vučić direktno odgovorio na primedbe Hojta Jia: Saopšteni detalji razgovora sa Trampovim specijalcem za Balkan

DAN ZA AMBASADORE: Vučić primio akreditive predstavnika Hrvatske, Danske i Angole (FOTO)

Na predstojećoj sednici će biti predstavljen tromesečni izveštaj o radu UNMIK.

Vučić je naglasio da je rad UNMIK veoma važan za Srbiju, jer je Misija UN, na osnovu Rezolucije 1244, garant statusne neutralnosti međunarodnog prisustva na Kosovu i Metohiji.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Takođe je rekao da je međunarodno prisustvo na KiM značajno za primenu dogovora postignutih u okviru Briselskog dijaloga.

Predsednik Vučić je dodao da je u poslednje dve godine na Kosovu i Metohiji zabeleženo manje incidenata na etničkoj osnovi nego ikada i još jednom ponovio da srpsko rukovodstvo ceni zalaganja Misije UN, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dvojica sagovornika su razmotrili i načine kako UNMIK, u okviru svog mandata, može da doprinese rešavanju konkretnih pitanja sa ciljem unapređenja svakodnevnog života Srba, Albanaca i drugih na KiM.

Šef UNMIK Tanin je ukazao na neophodnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Vučić i Tanin su, takođe, istakli važnost vođenja unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiju.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

U razgovoru predsednika Vučića i Tanina konstatovano je da je saradnja državnih organa Srbije i Misije UN dobra.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    26. oktobar 2017 | 13:26

    Rezolucija 1244 se mora poštovati jer je još uvek na snazi. Jedino pomocu ove rezolucije Srbija ima sansu da se bori za Kosovo i Metohiju.

  • Milan

    26. oktobar 2017 | 13:18

    Samo ostro i istinu u lice,da se ne opuste ovi iz misije UNMIK-a

  • Nenad Nestorovic

    26. oktobar 2017 | 13:24

    Za Srbiju je vazno medjunarodno prisustvo na KiM i znacajno za primenu dogovora postignutih u okviru Briselskog sporazuma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA