Srbija će učiniti sve što je potrebno kako bi postala deo EU: Vučić sa Fabricijem

Vučić je naglasio da je važno da se počne sa sprovođenjem dela Briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština, jer je prošlo već 1.670 dana od predviđenog roka za sprovođenje odluke

  • 49

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u razgovoru sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem da je prioritet Srbije članstvo u EU i da će Srbija učiniti sve što je potrebno kako bi postala deo evropske porodice.

Da li u Srbiji "bukti" HIBRIDNI RAT Amerike i Rusije: Ko se sve bori, kako i zašto?

PREOKRET: Evo šta kažu u EU o porukama Trampovog specijalca Srbiji

Srpski predsednik je, takođe, naglasio da je važno da se pre nove runde pregovora Beograda i Prištine počne sa sprovođenjem dela Briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština, jer je prošlo već 1.670 dana od predviđenog roka za sprovođenje odluke.

Kako je navedeno u saopštenju, Vučić i Fabrici razgovarali su o evropskom putu Srbije, situaciji u regionu, vladavini prava i slobodi medija.

Foto: Promo

Dvojica sagovornika istakli su važnost koju jačanje pravosudnog sistema i vladavine prava imaju u ispunjavanju evropskih standarda, ali i privlačenju novih stranih investicija u Srbiji.

Tokom susreta bilo je reči i o doprinosu Srbije regionalnoj saradnji, pomirenju i stabilnosti, što je ocenjeno kao, takođe, veoma važno za ekonomski napredak celog regiona, saopštila je Pres služba predsednika.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    7. novembar 2017 | 19:06

    Srbija je i do sada davala svoj maksimum u cilju ulaska u EU. Nadam se da ćemo ubrzo i postati jedna od zemalja članica.

  • Jasmina

    7. novembar 2017 | 20:39

    Naravno da će mo sve učini ka tom cilju, cilju članstva u društvu evropskih država.

  • Maki

    7. novembar 2017 | 19:12

    Nadam se da cemo uskoro postati jedna od clanica EU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA