Svetska organizacija za procenu rizika Srbiji ukrala Kosovo: Na njihovoj mapi KiM je posebna država

Oni su čak naveli da ukoliko se neko odluči da otputuje na Kosovo i Metohiju moraju da znaju da postoje rizici po bezbednost

  • 21

Nakon što je Surinam povukao odluku o priznavanju nezavisnot Kosova, jedna institucija ovu pokrajinu ukrala je Srbiji na karti.

Pretučen Srbin u Kosovskoj Mitrovici, po drugi put ove godine: Zbog teških povreda glave prebačen u bolnicu

Naime, Svetska organizacija za procenu rizika "International SOS" kojoj je zadatak da između ostalog procenjuje koje zemlje su "visokorizičke" za putovanja, u svojoj mapi "Travel risk map" za 2018. godinu Kosovo i Metohiju je izdvojilo kao posebnu državu.

Oni su čak naveli da ukoliko se neko odluči da otputuje na Kosovo i Metohiju moraju da znaju da postoje rizici po bezbednost.

Ako je za utehu, Srbija, ali i države regiona, vode se kao prilično bezbedne za posetu.

Kao najbezbednije zemlje obeležene su Finska, Norveška i Island, dok su većina zemalja na afričkom kontinentu ucrtane kao veoma rizične za putovanje. Crvenom bojom koja upozorava na opasnost obeleženi su i Meksiko, Venecuela, Ukrajina, ali i Papua Nova Gvineja.

Svi koji putuju u Siriju, Irak i Avganistan takođe se izlažu velikoj opasnosti.

U zemlje se manjim rizikom po bezbednost uvrštene su Kanada, Novi Zeland i Japan, a navodno, dobro ćete se provesti u većini evropskih zemalja.

Rizikujete ukoliko otputujete u Rusiju, Indiju, Tursku, Brazil, Peru.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koki

    17. novembar 2017 | 17:54

    I šta je tu čudno što je tretiraju kao nezavisnu državu, zar nije? Ovde se neki još prave blesavi, kao da su juče paki sa Marsa.

  • Janaćko

    17. novembar 2017 | 23:04

    Kosovo je Srbija!

  • Che

    17. novembar 2017 | 15:24

    Koliko vidim,uzeli su i Sandzak...najavljuje se sve u medjunarodnoj i dugorocno planiranoj politici.Samo mi neke meninovnosti kao sto su Krajina,Republika Srpska,Kosovo ne znamo da iskoristimo na vreme,vec se kao ne damo,a na kraju ga prodamo za mrvice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA