≫ 

NAJNOVIJA VEST: Mladić će se žaliti na presudu Haškog tribunala

Haški tribunal osudio je danas nekadašnjeg glavnog komadanta Vojske Republike Srbije Ratke Mladića na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida, zločina protiv čovečnosti, kao i kršenja zakona i običaja ratovanja

  • 17

Nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske i haški osuđenik Ratko Mladić žaliće se na prvostepenu presudu Tribunala, kojom je danas osuđen na kaznu doživotnog zatvora, javlja ruski "Sputnjik".

RATKU MLADIĆU DOŽIVOTNI ZATVOR: Haški sud doneo presudu (VIDEO)

Sin Ratka Mladića, Darko Mladić, najavio je danas da će se odbrana žaliti na presudu kojom je njegov otac osuđen na doživotni zatvor

On je novinarima u Hagu rekao da smatra da je ta presuda rezultat ratne propagande, te da nije zasnovana na činjenicama.

- Ne slažemo se sa ovakvom presudom koja je u suprotnosti sa činjenicama i uložićemo žalbu. Ona ima za cilj širenje propagande i da onemogući budući miran život u regionu - rekao je Mladićev sin novinarima u Hagu, uz opasku da sud nijednom nije pomenuo, kako je rekao, 40.000 srpskih žrtava.

Haški tribunal osudio je danas nekadašnjeg glavnog komadanta Vojske Republike Srbije Ratke Mladića na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida, zločina protiv čovečnosti, kao i kršenja zakona i običaja ratovanja, navodi se u zvaničnom saopštenju Tribunala.

Ove zločine su počinile srpske snage tokom oružanog sukoba u BIH od 1992. do 1995. godine, dodaje Tribunal.

Daljinac

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA