≫ 

TELEGRAF SAZNAJE: Vladan Zagrađanin izabran za predsednika Izvršnog odbora SPS

Zagrađanin je na mesto prvog operativca stranke izabran na današnjoj sednici Glavnog odbora SPS

  • 9

Na današnjoj sednici Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije za predsednika Izvršnog odbora ove stranke izabran je Vladan Zagrađanin, dosadašnji član Predsedništva partije i čovek od velikog poverenje Ivice Dačića, lidera SPS-a.

Dačić bira između ova dva imena: Ko će biti kandidat SPS za gradonačelnika?

Zagrađanin je na mesto prvog operativca stranke izabran na današnjoj sednici Glavnog odbora SPS. Ovaj diplomirani pravnik, rođen 1968. godine, član je SPS od 1990. godine, a do sada je bio član Predsedništva stranke i Glavnog odbora.

Ovaj istaknuti funkcioner SPS se pre dve godine vratio u sam vrh partije, kada je izabran upravo u Predsedništvo. On je pre toga bio direktor ove stranke, a poznato je i da je i kum Ivice Dačića, kao i čovek od njegovog najvećeg poverenja.

Foto: Telegraf

Zagrađnin je takođe poslanik SPS u aktuelnom skupštinskog sazivu, gde je i član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, dok je zamenik člana u Odboru za kontrolu službi bezbednosti. Član je i grupa prijateljstva sa Belgijom, Japanom, Kinom, Luksemburgom, Nemačkom, Rusijom, Sjedinjenim Američkim Državama, Crnom Gorom, Turskom, Belorusijom, Kazahstanom i Austrijom.

DAČIĆ: AKO IDEMO SAMI NA IZBORE, KANDIDAT ANTIĆ

Predsednik SPS Ivica Dačić rekao je danas da će kandidat te stranke za izbore u Beogradu, ukoliko na izbore izađu samostalno sa Jedinstvenom Srbijom, biti aktuelni ministar energetike Aleksandar Antić.

- Razgovaramo sa Aleksandrom Vučićem i SNS da li ćemo ići na jednu listu, ako ne idemo na jednu listu onda mi nastupamo samostalno sa JS i naš kandidat će biti, što će biti moj predlog na Glavnom odboru, Aleksandar Antić - rekao je Dačić novinarima pred početak sednice Glavnog odbora SPS.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kako kaže, odluku o izlasku na izbore sa SNS ili samostalno doneće krajem ovog ili početkom sledećeg meseca.

- Mi očekujemo pobedu na gradskim izborima, zajedno sa koalicionim partnerima, odnosno sa Aleksandrom Vučićem. Mi donosimo jednu uslovnu odluku, ali vrlo brzo do kraja meseca ili početkom sledećeg meseca donećemo odluku sa SNS da li je bolje da idemo na jednu listu ili odvojeno, u svakom slučaju, na jednoj listi ili dve, očekujemo pobedu, odnosno više od 50 poslanika u gradskoj skupštini - rekao je lider socijalista.

Dačić je naveo da je SPS na prošlim lokalnim izborima osvojila 11 odsto glasova, ali da su ambicije te stranke "daleko veće nego što neki istraživači javnog mnjenja pominju neke procente od pet, šest odsto".

- Ozbiljno se pripremamo za izbore i ovo je na neki način samo početak tih priprema. Kao što znate pozdravili smo odluku SNS da se ne održavaju vanredni parlamentarni izbori. To je odluka koja možda nije toliko u stranačkom interesu koliko u interesu Srbije - rekao je Dačić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Upitan da li kontinuirani zajednički izlazak na izbore sa SNS može da dovede do toga da glasači ne znaju za koga zapravo glasaju, te da se SPS na taj način "utapa" u SNS, Dačić kaže da ne posmatra koaliciju tako.

- Ne utapamo se sa SNS, mi imamo različite programe, ali zajedničke ciljeve sa SNS pre svega one koji se tiču budućnosti Srbije, tu se slažemo. To je stvar političke procene, ima onih koji misle da bi više osvojili da idemo sami, to su sve mogućnosti. Nemamo političkih problema ni sa jedne strane da idemo zajedno, ali moguće je da zbir na kraju bude veći sa dve liste. Naš cilj je svakako pobeda - rekao je Dačić.

Na današnjoj sednici GO SPS je takođe odlučeno da će zamenik predsednika stranke umesto Slavice Ðukić Dejanović biti istoričar Predrag Marković, kome je to prva operativna funkcija u stranci.

Novi članovi predsedništva su Nikola Šainović, nekadašnji premijer Srbije i potpredsednik savezne Vlade u vreme SRJ, poznati advokat Toma Fila koji se prvi put stranački angažuje i Ivica Tončev, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Dačić je najavio i izbore u socijalističkoj omladini do kraja meseca, kao i kongres SPS krajem sledeće godine.

- Na četiri godine održavamo kongres i u skladu sa tim od 1. januara počinje izborna godina, i za grad i za mnoge lokalne samouprave i partijski izbori u drugoj polovini sledeće godine - naveo je Dačić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    3. decembar 2017 | 13:53

    Nagrada za koferče sve se plaća

  • djole

    3. decembar 2017 | 16:14

    bravo za Vladu Zagradjanina on je to odavno zasluzio. Jedna mrljica u njegovoj karijeri ga je skupo kostala, ali svi oni koji dobro poznaju ovoga coveka mogu odgovorno da kazu da je sve bila namestaljka... covek je operativac br 1 odavno u SPS, a sad je i konacno dobio to priznanje. Svaka cast cestitamo Vlado

  • Angelina

    3. decembar 2017 | 18:44

    Đole nemoj ga toliko hvaliti ne pojavljuje se on prvi put u javnost.Znamo ga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA