• 69
 ≫ 

Ćerka Zorana Đinđića zaposlena u Vladi Srbije

 ≫ 

Bila je jedan od najboljih studenata i nikada se nije pozivala na činjenicu da je ćerka Zoran Đinđića

 • 69

Ćerka bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića, ubijenog 12. marta 2003. godine Jovana Đinđić (27) angažovana je u Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva na poziciji koordinatorke za rodnu ravnopravnost i ljudska prava.

"Poštovani gospodine generale...": Evo šta je Đinđić poručio Ratku Mladiću u čestitki iz 1994. (FOTO)

AKO DANAS NE USPEMO, JEDINI RAZLOG SMO MI SAMI: Đinđić bi danas napunio 65 godina (VIDEO)

Prema zvaničnim podacima sa sajta, tim u kojem je Jovana angažovana nadležan je za jačanje kapaciteta Vlade s ciljem da razvija i sprovodi politike socijalnog uključivanja, zasnovane na primerima dobre prakse u Evropi, kao i da pruža podršku resornim ministarstvima u razvijanju i sprovođenju politika socijalnog uključivanja, uz redovne konsultacije s organizacijama civilnog društva.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić rekao je za "Alo!" da se Jovane Đinđić seća sa snimanja spota za Đinđićevu kampanju 1993.

Foto: Tanjug/Filip Krajinčić

- Znam je kada je bila mala devojčica sa snimanja spota u kojem ju je Zoran Đinđić držao u naručju. Davno je to bilo, za kampanju "Pošteno". Baš mi je milo što se zaposlila i da radi to što radi. Drago mi je da deca rastu i da postaju svoji ljudi - kazao je Krstić.

Đinđićeva ćerka je diplomirala 2013. na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta "Singidunum", na smeru Komunikologija. Master studije iz oblasti socijalne kognicije završila je na koledžu u Londonu.

- Jovana je od marta do septembra 2016. stažirala u timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, gde se bavila pitanjima koja se tiču LGBT populacije, socijalnog uključivanja Roma i Romkinja i inkluzivnog obrazovanja. Od oktobra do decembra 2016. stažirala je u grupi za socijalnu inkluziju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. U timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva radila je kao programska asistentkinja, a od juna 2017. ona je koordinatorka za rodnu ravnopravnost i ljudska prava - navodi se u njenoj biografiji na zvaničnom sajtu tima u kom radi.

Foto: Profimedia/AFP

Bila je jedan od najboljih studenata i nikada se nije pozivala na činjenicu da je ćerka Zoran Đinđića.

- Jedne godine je kao vrhunski student dobila stipendiju, ali je odbila da je primi. Rekla je da ima novca da plati studije, a da bi stipendiju trebalo da dobije neko kojem je potrebnija - govorili su Jovanini profesori 2013. za "Večernje novosti".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • miki

  11. decembar 2017 | 09:50

  Ova mlada žena zaslužuje svakako da bude tu gde jeste.

  133
  36

  Podelite komentar

 • Nikola

  11. decembar 2017 | 09:36

  Dobar student, mlada, sposobna. Nema nikakve veze cija je cerka ako ispunjava uslove za to radno mesto.

  125
  25

  Podelite komentar

 • Uros

  11. decembar 2017 | 09:36

  Mlada, jako obrazovana i sposobna devojka. Svojim radom ce se dokazati u buducnosti.

  121
  22

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima