• 58

DAČIĆ ZA VANREDNE PARLAMENTARNE IZBORE: Ovo nije borba za Beograd, ovo je borba za vlast u Srbiji

Opozicija preko gradskih izbora želi da igra "Ligu šampiona", ali da u njoj ne učestvuju glavni igrači, kaže lider SPS

  • 58

Lider SPS-a Ivica Dačić smatra da bi trebalo raspisati vanredne parlamentarne izbore jer, kako kaže, udruživanje opozicije na gradskim izborima nije borba za vlast u Beogradu, već za vlast u Srbiji.

Oglasio se Goran Vesić povodom najave Dragana Đilasa da će se kandidovati za gradonačelnika Beograda

- Mislim da bi bili najbolje da se raspišu parlamentarni izbori. Ovo nije borba za Beograd, ovo je borba za vlast u Srbiji - rekao je Dačić gostujući na TV Pink.

On je slikovito objasnio da opozicija preko gradskih izbora želi da igra "Ligu šampiona", ali da u njoj ne učestvuju glavni igrači (Aleksandar)Vučić i (Ivica) Dačić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Ne možete da odlučujete o Vučiću i Dačiću, a da mi ne učestvujemo. Moja deca imaju većeg psa i manjeg. Ovaj mali stalno štipa i ujeda, a već trpi dok mu ne dosada i dok ga ne "odalami". Hoćete parlamentarne izbore? Videćemo onda ko će ostati na političkoj sceni - poručio je Dačić.

Komentarišući vraćanje Dragana Ðilasa u politiku i to što će se kandidovati za gradonačelnika na gradskim izborima, Dačić je rekao da Ðilasa treba pitati: gde je bio do sada?

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Ðilas je isključio Vuka Jeremića iz DS, koga će oni da ubede da će to da funkcioniše. Ovo je pokušaj vraćanja iz mrtvih. To su sve derivati DS, pa i Saša Janković. Oni pokušavaju da se ujedini opozicija u borbi protiv Vučića, vladajuće koalicije - naglasio je Dačić.

Dodaje da Ðilas nema program, da je za njega politika samo ako je na vlasti.

- Čim je otišao u opoziciju u Beogradu, on se povukao iz politike - naglasio je Dačić i dodao da opoziciji ne odgovaraju parlamentarni izbori, već da preko gradskih hoće da pokušaju da ruše vlast u Srbiji.

- Teško je praznoj vreći stajati uspravno. Zato pokušavaju gradske izbore da pretvore u finale lige šampiona, ne bih bežao i od tog političkog obračuna - zaključio je Dačić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Jaki

    Opozicija nema cime da se bori. Imaju samo lazi i prevare a one im nece doneti pobedu.

  • ana

    Grdadjani jako dobro pamte koliko stete je ucinila opozicija.

  • viktoar

    Jeste,samo sto opozicija ne prestavlja relevantnu politicku opciju.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima