• 62

Vučić se sastao sa Ernandesom: Kuba je iskreni prijatelj Srbije (FOTO)

Srbija će u Ujedinjenim nacijama, kao i svim ostalim međunarodnim organizacijama, i dalje pružati podršku Kubi

  • 62

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Havani sa predsednikom Nacionalne skupštine narodne vlasti Republike Kube Estebanom Las Ernandesom sa kojim je razgovarao o saradnji dveju zemalja.

KUBA BRUJI O VUČIĆEVOJ POSETI HAVANI: Predsednik Srbije na naslovnim stranama i u udarnim terminima na televiziji (FOTO)

Predsednik Vučić je istakao da je ova poseta Kubi njegova prva poseta regionu Latinske Amerike od stupanja na dužnost, što predstavlja potvrdu naše posvećenosti daljem jačanju tradicije prijateljkih odnosa dveju zemalja i spremnosti za održavanje pozitivne dinamike bilateralnog političkog dijaloga.

Foto: Vlada Srbije

On je izrazio zahvalnost kubanskoj strani zbog njene pozicije povodom Kosova i Metohije, kao i na principijelnom zalaganju za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta država članica Ujedinjenih nacija.

Predsednik Vučić je istakao zainteresovanost Srbije za povećanje obima trgovinske razmene, polazeći od brojnih potencijala za saradnju u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, biotehnologije i genetskog inženjeringa, turizma, građevinarstva i energetike, imajući u vidu privredne reforme kojeje započela Kuba, a koje otvaraju prostor stranim investicijama i trgovinskoj saradnji.

Foto: Vlada Srbije

Predsednik Nacionalne skupštine Ernandes pozdravio je dinamičnu interparlamentarnu saradnju, koja je doprinela unapređenju sveukupnih odnosa Republike Srbije i Republike Kube.

- Kuba je iskreni prijatelj Srbije i naši diplomatski odnosi traju već 75 godina - istakao je Ernandes.

Predsednik Vučić je rekao da će Srbija u Ujedinjenim nacijama, kao i svim ostalim međunarodnim organizacijama, i dalje pružati podršku Kubi.

- Ponosni smo na naše prijateljstvo i verujem da će ova poseta unaprediti i našu ekonomsku saradnju - zaključio je predsednik Vučić.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Komentari

  • Boki

    Što više prijateljstava u svetu to bolje za Srbiju!

  • laki

    Sa Kubom prijateljskom zemljom da ostvarimo najbolje moguće ekonomske odnose.

  • nina

    cilj Srbije je dalje jačanje tradicije prijateljskih odnosa dveju zemalja

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima