Predsedniku Srbije dodeljeno priznanje počasnog doktora na Moskovskom državnom institutu (FOTO)

Rusi Vučiću ukazali neizmernu čast

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić završava posetu Ruskoj Federaciji predavanjem na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose (MGIMO), gde mu je pre početka predavanja dodeljena titula počasnog doktora ovog instituta.

Putin potvrdio: "Ukoliko se u dijalog Beograda i Prištine uključi SAD, Rusija je spremna da se pridruži srpskoj strani"

Rektor Instituta i akademik Ruske akademije nauka Anatolij Vasiljevič Torkunov je istakao da je, na inicijativu naučnog saveta, odlučeno da predsedniku Republike Srbije bude dodeljena titula počasnog doktora MGIMO.

Foto: Vlada Srbije

- Ovu titulu ne dodeljujemo često. Uručena je samo nekolicini poznatih svetskih političara i državnika. To je tradicionalno priznanje, koje predstavlja veliku čast za dobitnika, ali i obavezu da održava dobre odnose sa ovim institutom - istakao je rektor Torkunov.

Nakon uručenja titule, predsednik Vučić održao je predavanje na temu "Srbija, čuvar nezavisnosti, suvereniteta - važnost samostalnog odlučivanja u savremenom svetu".

Foto: Vlada Srbije

MGIMO je državni institut za međunarodne odnose, osnovan 1944. godine, kao osnovna ruska obrazovna ustanova za edukaciju diplomatskih kadrova.

Pored značajnih ruskih, i mnogobrojne svetske ličnosti su nosioci diplome ovog prestižnog instituta, a počasnu titulu doktora MGIMO do sada su dobili Žak Širak, Šimon Peres, Irina Bokova, Nikolas Sarkozi i drugi.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA