Vučević odgovara na napade pošto je kritikovao pravosuđe: Stojim iza svake svoje reči i ne plašim se posledica

- I pored svih ovih brutalnih napada, ni za jotu neću da odstupim ni od jedne reči koju sam izgovorio, jer sam samo preneo ono što građani Srbije i sami znaju da se dešava prethodnih godina

  • 80

Posle današnjeg saopštenja u kojem se javno zapitao da li sudije, koje su danas oslobodile bivšeg ministra Predraga Bubala, rade za narod ili za lopove, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević našao se na udaru demokrata. Na njihove napade, rekao je da čvrsto stoji iza svake svoje reči.

Gospodo sudije, kome služite, narodu ili lopovima: Miloš Vučević reagovao na presudu Predragu Bubalu

Vučević je za "Informer" čak rekao da je ponosan i počastvovan što ga napadaju, jer je to dokaz koliko ih je istina zabolela.

- I pored svih ovih brutalnih napada, ni za jotu neću da odstupim ni od jedne reči koju sam izgovorio, jer sam samo preneo ono što građani Srbije i sami znaju da se dešava prethodnih godina - kaže Vučević i dodaje:

Foto: Telegraf

- Kažu da ne priznajem nezavisno sudstvo i to je tačno, ne priznajem sudstvo koje je nezavisno od svog naroda i od svoje države.

Kako dalje ističe, nije mogao da ćuti više, ni kao pravnik, ni kao građanin Srbije.

- Očigledno je da u Srbiji pravo i pravda nisu isto. Jer, teško da je slučajno što je sudija Danko Laušević koji je oslobodio Bubala isti onaj koji je svojevremeno doneo oslobađajuću presudu u slučaju poznatom kao "kofer", tako da je ispalo da je kofer došao s neba i nestao na nebu. Teško da je slučajno što je advokat Bubala Vladimir Gajić član predsedništva stranke Vuka Jeremića. Teško da je slučajno što je bivši sudija Vladimir Vučinić koji je vratio pasoš vlasniku "Delte" Miroslavu Miškoviću sada takođe u vrhu Jeremićeve stranke. Izgleda da nezavisnost sudstva ne važi za neke spoljne centre moći i domaće tajkune, a upravo bi od njih trebalo da bude nezavisno, a ne od naroda.

Vučeviće je rekao da se ne plaši posledica.

- Mogu da mi prete, da me tuže, da me hapse, da me osude... ali neko mora da kaže istinu u Srbiji, a to je da postoji očigledna sprega tajkuna i pravosuđa. Znam da ih istina najviše boli, i zato su skočili kao opareni, ali ponavljam - ja stojim iza svake svoje reči.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бранко

    26. decembar 2017 | 22:36

    Коначно да се покрене решавање питања "ТРУЛОГ ПРАВОСУЂА"

  • Lela

    27. decembar 2017 | 12:24

    Čovek me oduševio svojom hrabrom i posve istinitom izjavom, svaka njemu čast!

  • . Anica

    27. decembar 2017 | 07:27

    Nema pravde. Sudije i advokati su u sprezi dobijaju ogroman novac da bi oslobodili krivce a poštene i nevine ljude puštaju niz vodu. Časni ljudi gube zdravlje zbog nepravde. Kada nema nikakvog dokaza protiv nevinih onda sudija sudi po slobodnom studijskom uverenju zna se na čijoj strani. Mnogo je nevinih osuđeno a niko za to ne odgovara. Sudije ne snose nikakvu odgovornost za selektivno suđenje. Kada se u Strazburu dokaze da su sudili suprotno zakonu trebali bi sve troškove da plate iz svog džepa a ne da plaća država a oni i dalje da se bogate na tuđoj muči.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA