Zukorlić: Nema mesta nacionalizmu, videli smo u prošlosti šta nam je doneo

On je kazao da iz otrova nacionalizma klijaju šovinizam i mržnja i "da smo ovde na Balkanu svedoci šta su nam u prošlosti doneli nacionalizam i šovinizam".

  • 45

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić poručio je sinoć, na Kongresu te partije u Novom Pazaru, da nacionalizmu nema mesta u toj stranci i da je svima pružena ruka pomirenja.

Zukorlić za Telegraf: Patrijarh Irinej nije trebalo samo Srpkinje da pozove da rađaju (VIDEO) (FOTO)

- Večeras ovde oglašavamo da nacionalizmu nema mesta u našoj stranci. Dobro došao patriotizam, napolje i što dalje od nas - nacionalizam - rekao je Zukorlić.

On je kazao da iz otrova nacionalizma klijaju šovinizam i mržnja i "da smo ovde na Balkanu svedoci šta su nam u prošlosti doneli nacionalizam i šovinizam".

Sa Kongresa SPP svima je, kako je istakao, poslata ista poruka.

- Pružamo ruku i SDP-u Rasima Ljajića i SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, dođite da se pomirimo, zajedno u ciljevima da pomognemo ovom napaćenom narodu i otklonimo nepravde. Pružamo ruku i drugim srpskim strankama. Naša ruka pomirenja je ispružena prema svima - poručuje Zukorlić.

On je dodao da je jako važno isticati i deliti lepu reč.

- Lepa reč je susret iskrenosti i istine. Ona će biti suštinski i nematerijalni simbol naše Stranke pravde i pomirenja - zaključuje on.

Zukorlić je ukazao da Bošnjaci i Srbi vekovima žive na jednom prostoru, zajedno povezani i isprepletani,

- SPP se snažno zalaže za bošnjačko-srpski dijalog i na tom putu ima strateškog partnera - SNS i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića - rekao je on.

foto: Telegraf

Poseban gost Kongresa SPP bila je potpredsednica SNS-a Marija Obradović koja je u obraćanju u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića čestitala formiranje stranke i prenela srdačne pozdrave.

- Formiranje stranke koje ste vi učinili govori da na vas Srbija može da računa kao na jako ozbiljnog partnera u dijalogu. Suština je da se oseća potreba da razgovaramo jedni sa drugima, jer smo svi zajedno unutar granica Republike Srbije - rekla je ona.

Obradović je kazala da treba razgovarati argumentima, nikad nasiljem, nikada mržnjom.

- Tako nas malo ima na ovom prostoru, a treba da nas bude više koji smo sposobni da pružimo ruku kada je najteže - istakla je ona.

Najlakše je, kako je dodala, zgaziti reč, pruženu ruku, čoveka.

Funkcionerka SNS je rekla da je mnogo snage, energije, znanja, posvećenosti i vere potrebno da ostanemo zajedno kada je teško, a "Srbiji je sada teško, jer smo pod velikim pritiskom".

- Naravno da sam ponosna kao članica SNS na lidera Aleksandra Vučića, ali ne zaboravite - nijedan čovek ništa ne može da uradi sam, koliko god bio moćan, uspešan, jak - rekla je Obradović.

Kako je dodala, "mi smo svi jedan veliki tim na koji naša država računa i kao dobar menadžer koji aktivira igrače u svom timu onako kako situacija na terenu nalaže, to je na svima nama zadatak da budemo najbolji mogući igrač kada nas menadžer pozove da idemo dalje", rekla je Obradović.

Ona je pozvala žene da se više angažuju u politici.

- Vi ste hrabri što na ovako uzavreloj političkoj sceni otvarate novi prozor. Srećno! - zaključila je ona.

Prisutnima u sali Doma kulture obratili su se i potpredsednik stranke Jahja Fehratović, Nenad Prokić, Kujtim Sadriju, Samir Tandir i drugi.

Kongres Stranke pravde i pomirenja usledio je nakon izborne skupštine stranke koja je održana 23. decembra.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    29. decembar 2017 | 15:02

    Propovednik propoveda,ono sto mu milo... (Sad je vazno kako je, ne kako je bilo.)...

  • Wien

    29. decembar 2017 | 09:40

    Srbi i Bosnjaci ne zive vijekovima zajedno...Bosnjaci su od devedesetih na ovamo ..u istorijskim spisima se nigdje ne spominju...Srbi...poturceni Srbi ...muslimani...i tek devedesetih Bosnjaci....kao prvo...a kao drugo nauci da nije Sandzak nego Raska i pokazi postovanje drzavi u kojoj zivis....a kao trece ..dokle god koljaci srpske nejaci slobodno setaju po Sarajevu nema od pomirenja nista...svako "pomirenje" sa vama nas je kostalo novih klanja...dosta...postovanje se zaradjuje kao i povjerenje...

  • boki

    29. decembar 2017 | 10:44

    Isti smo narod,a dve vere i to treba da znamo,buducnost nam je dobra, moramo da shvatimo da se razlikujemo SAMO po veri i imacemo lepu buducnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA