IZNENADA OTKAZAN sastanak Dačića sa ministrima spoljnih poslova Italije i Albanije

Takođe, otkazuju se i bilateralni sastanci koji su bili najavljeni

  • 3

Trilateralni sastanak ministar spoljnih poslova Albanije, Italije i Srbije najavljen za sutra u Beogradu, neće biti održan, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić u Božićnom intervjuu za Telegraf.rs: Ove godine treba da legnemo na istorijski kauč i političko-psihijatrijski pregledamo naše nacionalne stavove i gde smo pogrešili (VIDEO) (FOTO)

Srpsko ministarstvo je navelo u saopštenju da je sastanka otkazan "usled iznenadnih i neodložnih obaveza trojice ministara".

- Takođe, otkazuju se i bilateralni sastanci koji su bili najavljeni - navodi se u saopštenju.

Ministri Ditmir Bušati, Andjelino Alfano i Ivica Dačić trebalo je da razgovaraju o regionalnoj saradnji, posebno u oblasti evropskih integracija, bezbednosti u regionu i saradnji u energetici i infrastrukturi.

Dačić je pre trilateralnog sastanka trebalo da razgovara s albanskim ministrom Bušatijem, a posle i s italijanskim kolegom Alfanom.

Prvi trilateralni sastanak šefova diplomatije Albanije, Italije i Srbije održan je u januaru 2015. u Rimu kada su se sastali Bušati, Dačić i tadašnji italijanski ministar Paolo Đentiloni.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Todor

    8. januar 2018 | 15:56

    Zivim dugo godina u Italiji znam da italijani gaje velike simpatije prema albancima mislim da srbi iz tog trougla nebi dobili nikakav plod jer Alfano nije vise sa gospodinom Silviom B.

  • Profesor

    8. januar 2018 | 16:31

    Zašto uvek čekamo druge danam punude pomoć,? Gde nam je naša politika?

  • Srboljub

    9. januar 2018 | 08:25

    Italiani vole Albance a ni mi ih ne mrzimo samo više volimo Albanke. Jedino se ne razumemo najbolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA