Lopta je u rukama Vlade Kosova: Inicijativa za ukidanje Specijalnog suda vraćena Haradinaju (FOTO)

Predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji, rekao je da je "takva odluka doneta na osnovu Poslovnika o radu Skupštine"

  • 1

Predsedništvo kosovske Skupštine, odlučilo je danas da, inicijativu 43 poslanika za ukidanje Specijalnog suda za zločine koje je tokom rata počinila tzv. Oslobodilačka vojska Kosova, odlučio je da vrati kosovskoj vladi. Predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji, rekao je da je "takva odluka doneta na osnovu Poslovnika o radu Skupštine".

TAČI I HARADINAJ U PROCEPU: SAD razmatraju mere protiv njih ako ukinu Specijalni sud

- Mi smo postupali na osnovu Pravilnika. Inicijativa narodnih poslanika za ukidanje Specijalnog suda upućena je vladi na razmatranje, to je ono što mogu reći. Inače imamo političke stavove i nema potrebe da bilo ko napusti sastanak - rekao je Veselji.

Foto: Profimedia/Corbis

Veselji, koji je i lider DPK, protivi se ukidanju Specijalnog suda, posebno nakon upozorenja američkog ambasadora u Prištini Grega Delavija da će koksovski lideri biti oštro sankcionisani, ukoliko inicijativa bude prihvaćena.

Šef poslaničke grupe opozicionog pokreta Samoopredeljenje, Glauk Konjufca rekao je da je inicijativa poslanika sada prelazi u nadležnost vlasti.

- Lopta je u rukama Vlade Kosova -  rekao je Konjufca, preneli su kosovski mediji.

- Ovaj put Skupštine imala kvorum od četiri člana i doneo odluku da je inicijativa poslanika da ukine ih da preispita Vladu Republike Kosovo. Mi imamo napredak ove inicijative -  izjavio je Konjufca.

Foto: kryeministri-ks.net

Inače, sednicu Prededništva je napustio šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti, koji je rekao da je stav te stranke poznat, odnosno da se oni protive ukidanju Specijalnog suda.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA