HARADINAJ POPIO JOŠ JEDAN ŠAMAR: Nova blokada za zločinca

Nakon što nije dobio američku vizu, Haradinaj je nepoželjan i za London

  • 16

Kancelarija za informisanje Vlade Kosova priznaje da premijer Ramuš Haradinaj još uvek nije dobio vizu za Ujedinjeno Kraljevstvo, kako je i izvestila Koha Ditore. U reakciji Kancelarije navodi se da Ramušu Haradinju nije odbijena viza od strane britanske ambasade.

TAČI I HARADINAJ U PROCEPU: SAD razmatraju mere protiv njih ako ukinu Specijalni sud

Dalje se naglašava da je Haradinaj podneo zahtev za vizu pre nekoliko dana i da još uvek nema odgovora, jer je i dalje u postupku čekanja.

- Premijer je pre nekoliko dana podneo zahtev za vizu i trenutno je u proceduri. Još uvek nema odgovora. Vremenom ćemo dati detalje posete, jer sada je rano, dok, za ono što je napisano, još jednom navodimo - premijeru Haradinaju nije odbijena viza - navodi se u odgovoru Vlade, prenosi Koha.

Foto: kryeministri-ks.net

U subotu, list "Koha ditore" objavio je da Velika Britanija još nije izdala vizu premijeru Ramušu Haradinaju, koji je dobio poziv od EBRD-a da u Londonu, 26. februara, učestvuje na investicionom samitu zapadnog Balkana.

Koha navodi da ni u jednom slučaju nije navela da je Haradinaju odbijena viza.

Ukazano je na to da je učešće premijera Ramuša Haradinaja na Samitu upitno.

Pozivajući se na vlastite izvore, list je objavio da Britanska ambasada u Prištini do sada nije obezbedila vizu za šefa vlade. Koha Ditore je tri dana čekala odgovor od Kancelarije premijera o ovom pitanju.

Podsetimo, pre dve sedmice ambasada SAD odbila je da Haradinaju izda vizu, zbog čega je onemogućena aktivnost u državi Ajova.

Oba ova slučaja se vezuje za inicijativu Haradinaja da se ukine Specijalni sud za ratne zločine OVK, koji će, kako se spekuliše, suditi i samom aktuelnom kosovskom premijeru.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • serbiya

    29. januar 2018 | 18:17

    Mi cemo mu dati useljenicku vizu u serbiyi do kraya zivota

  • ДР

    29. januar 2018 | 19:39

    Па, нека проба са Француском , они су баш пажљиви.....

  • Dag

    29. januar 2018 | 14:25

    To je, za spoljnu - upotrbu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA