Dačić naredio hitno "češljanje" po ambasadama: Moguće i smene, proverava se sve - od finansija do bezbednosti

Ambasadori nisu sa velikim odobravanjem prihvatili akciju vanrednih kontrola, a posebno su nezadovoljni "faktorom iznenađenja"

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika srbin iz srbije
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Mir

    04. februar 2018 | 13:34

    Ranije, u MIPu je bila stroga finansijska kontrola. Kada su dosli pobednici - "nove demokratske vlasti" - nisu dozvolili ljudima iz "starog rezima" da ih nesto pitaju ili kontrolisu. Takodje, za prijem u MIP, ranije je bio javni konkurs pa se od 300 kandidata primi na pr. 20 prvih sa rang liste (i tada je 2-3 uspevalo da se ubaci preko veze). Ali "demokrate'' su to ukinuli i primali clanove svoje partije. To je bilo strasno -ne samo sto nisu nista znali nego nisu imali ni zelju da nesto nauce, vec su samo trazili mesto u inostranstvu. (Vuk Draskovic je u London, na mesto Savetnika za KiM, postavio coveka bez znanja engleskog i sl.). Najgore je to sto su i ovi "napredni" nastavili praksu "demokrata" i samo doveli svoje "mlade snage" pa je MIP dosao do dna. Sada nije moguce otpusti ni "njihov" ni "nas" šljam koji je potopio MIP. Jedino resenje za MIP je - SVE proveriti i promeniti - raspisati JAVNI konkursi za prijem atasea, referenata, savenika i dr. na koji bi mogli konkurisati SVI ravnopravno - sadasnji sluzbenici MIPa kao i ljudi van MIPa- pa primati 10, 100, 200... PRVIH sa rang liste.

  • Novica Randjelovic

    03. februar 2018 | 18:13

    Dobar potez Dacica jer MIP je okupiran dobrim sinovima i cerima ja sam zavrsio skolu DKP-a jos 1978 g.i nisam otisao za Otavu jer su slovenci i hrvati imali prednost a otisao sam vani tek 1998 g.i to u zemlju gde niko nije hteo da ide,i nadam se da je ovo pocetak dovodjenja srpske diplpmatije u okvire rada za svoju zemlju a ne za svoj vlastiti interes,puno srece gospodinu Toncevu i ekipi unutrasnje kontrole koju imaju sve ozbiljnije zemlje.

  • Dragojlo

    03. februar 2018 | 16:11

    Dacicu u nekim ambasadama su sluzbenici vrlo ne ljubazni pa cak i drski.Treba tu malo metla da radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA