Pregovora sa Prištinom nema do kraja februara: Tim Srbije čeka izveštaj o ubistvu Olivera Ivanovića

Beogradska strana ne prihvata da sastanak zakazuje Arafi koji je šef kabineta Ramuša Haradinaja

  • 3

Pregovarački tim Srbije demantovao je najavu šefa delegacije Kosova u tehničkom delu dijaloga Avnija Arifija, da će se taj dijalog nastaviti krajem februara.

Kosovski organi ne dostavljaju dokumentaciju vezanu za ubistvo Olivera Ivanovića: Beogradsko tužilaštvo na dokumenta čeka još od 16. januara

U pregovaračkom timu Beograda je rečeno da "dijaloga sigurno neće biti krajem februara" jer se još čekaju zapisnici sa uviđaja posle ubistva Olivera Ivanovića" u Kosovskoj Mitrovici polovinom januara.

- Nećemo prihvatiti da dijalog zakazuje Arifi. On je nov u dijalogu, i verovatno ne zna i treba da nauči kako se dijalog zakazuje - rečeno je u pregovaračkom timu Beograda.

Arifi, šef delegacije Kosova u tehničkom delu tog dijaloga je rekao za prištinsku agenciju Telegraf da "tačnog datuma još nema, ali krajem februara će započeti dijalog Kosovo-Srbija".

Arifi je na toj dužnosti od polovine januara, a on je i šef kabineta premijera Kosova Ramuša Haradinaja.

Dijalog je posle prekida od skoro dve godine trebalo da se nastavi 16. januara, ali do toga nije došlo pošto je upravo tog dana u severnom delu Mitrovice ubijen lider Građanske inicijative SDP, Oliver Ivanović, te je delegacija Srbije odbila da učestvuje u dijalogu.

Politički deo dijaloga trebalo bi da vode predsednici Kosova i Srbije, Hašim Tači i Aleksandar Vučić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar. Mड़ञणम

    3. februar 2018 | 19:42

    Bilo kakve pregovore sa okupatorom posle svih desavanja moze samo lud nastaviti. Srbija pod hitno mora da Kosovo proglasi okupiranom teritorijom kako bi ispostovala volju vecine gradjana Srbije a da ujedno pregovaracki tim skine sa sebe ljagu oko O Ivanovica.

  • Тодорић

    3. februar 2018 | 19:39

    Самозвани председник Тачи,Косова,отете српске територије геноцидом над Србима,потврђено убиством господина Ивановића,шта више рећи? Шта са новинарима који тврде да је Тачи председник Косова? Косово је са наше стране НЕПРИЗНАТО,мало националне свести и јединства,молим.

  • Vavilonac

    3. februar 2018 | 18:12

    Tako,tako zapreti ti...eno tresu im se gace.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA