Vučić i Đinping razmenili čestitke: Sveobuhvatno strateško partnerstvo Srbije i Kine podići na nove stepenice (FOTO)

Čestitku predsedniku Srbije uručio je ambasador Mančang

  • 66
Aleksandar Vučić, Si Đinping Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga, koji mu je uručio čestitku predsednika Sji Đinpinga povodom Dana državnosti.

Vučić prvi put delio odlikovanja: Među nagrađenima ima onih koji su čitav život posvetili Srbiji (FOTO)

U pismu predsednika Sija se kaže:

- Povodom Dana državnosti Republike Srbije, dozvolite mi da u ime vlade i naroda Kine, kao i u svoje ime, Vama, vladi i narodu prijateljske Srbije uputim iskrene čestitke i najlepše želje. Poslednjih godina kinesko-srpski odnosi odražavaju odličan trend razvoja, međusobno političko poverenje se neprekidno produbljuje, saradnja u svim oblastima se stalno širi i time se doprinosi zajedničkoj dobrobiti dveju zemalja i dvaju naroda. Pridajem veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da zajedno sa Vama, zajedničkim trudom, promovišemo Sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije i da se podignu na nove stepenice, sa ciljem stvaranja još veće dobrobiti dveju zemalja i dvaju naroda. Želim Vašoj cenjenoj zemlji prosperitet, a narodu sreću i zdravlje - navodi se u čestitiki predsednika Sija.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Predsednik Vučić je ambasadoru Liju uručio pismo kojim predsedniku Siju čestita Lunarnu novu godinu sa željama za napredak Narodne Republike Kine i blagostanje prijateljskog kineskog naroda.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Predsednik Vučić je rekao da očekuje da i u ovoj godini srpsko-kineska saradnja u okviru strateškog partnerstva postane još bliža i čvršća, posebno kroz inicijativu za Novi put svile i mehanizam saradnje "1+16" Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Predsednik Vučić i ambasador Li su razmotrili i konkretne korake za realizaciju zajedničkih projekata privredne saradnje.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    15. februar 2018 | 09:46

    SRBIJA TREBA DA PRAVI PLANOVE RAZVOJA ZA SLEDECE GENERACIJE A TO MOZE SAMO SA KINOM AKO SE PRIKLJUCI PUTU SVILE!!! KINA U SVOJOJ 5000 GODISNJOJ ISTORIJI IMA PERIODE OD 500 GODINA PADA I 500GODINA RASTA -STO SE SAD DESAVA!! ONAJ KO ZELI BIZNIS U MILIJARDAMA TAJ TRCI U KINU!!

  • Marijan

    15. februar 2018 | 12:34

    Očekujeo još bolje odnose i veću saradnju sa Kinom.

  • mira

    15. februar 2018 | 09:54

    Do sada smo imali dobru saradnju istu treba i unapredjivati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA