≫ 

Evo kako socijalisti reaguju na Dačićevu najavu da će raditi metla: Ko se ne oseća prozvanim, a ko u potpunosti podržava najavljenu reformu

Šta su rekli Antić, Ružić, Đukić Dejanović, Zagrađanin i Mrkonjić

  • 9

Nezadovoljan rezultatom sa beogradskih izbora predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić najavio je da će da radi metla, odnosno da su unutar stranke potrebne reforme. Telegraf je proverio da li je zbog toga njegove stranačke kolege uhvatila panika i da li spremno dočekuju najavljene sednice partijskih organa.

SPS nije iskoristila moju popularnost: Dačić otkrio zbog čega je bilo svađe sa stranačkim funkcionerima

Glavne zamerke lidera socijalista odnosile su se na to što je SPS podbacio u Beogradu za dva do tri odsto glasova, te da nisu iskoristili njegov lični rejting u kampanji, kao i da su mnogi članovi navikli na fotelje i da je možda iz pedagoških razloga dobro da neki od njih ostanu bez funkcija.

Slavica Đukić Dejanović, potpredsednica socijalista saglasna je da neki funkcioneri treba da ostanu bez pozicija, ali ne deli Dačićevo mišljenje oko podbačaja na lokalnim izborima.

- Činjenica da u konkurenciji koju smo imali, a to su 24 liste, četiri su prošle, i među njima smo mi. A i najduže trajemo, a kako su neke vaše kolege rekle. Kvaliteti onoga što socijalisti rade, bez obzira što uvek ima pojedinaca koji ne odgovore svojim zadacima, ali u celini gledano su, pre svega spoljna politika koju vodi Ivica Dačić je svakako značajno učestvovala i kod opredeljenja na beogradskim izborima.

- Smatram da je više aktera u kampanji trebalo da da sinergiju, a ako ne da, onda ti rezultati treba da se analiziraju. Prepirki oko imena liste ili bilo čega drugog nikada nije bilo, mi mislimo da naš lider nosi najveću popularnost i uvažavanje među socijalistima, a Aleksandar Antić je svakako najpoznatiji beogradski socijalista - rekla je ona za Telegraf.rs i naglasila da čišćenja u stranci neće biti.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Ipak, kako dodaje u izjavi za naš portal, u perspektivi bi neki ljudi i sami želeli da se pomere sa određenih pozicija i da ustupe mesto nekim drugim ljudima koji više grizu, koji su više na terenu, što je prilično težak i zahtevan posao za koji je potrebna posebna struktura ličnosti.

- Ne mislim da treba bilo koga da se oslobodimo, niti je Ivica to mislio. Nama je svaki simpatizer važan, a kamoli funkcioner i član. No, u kulturi same partije bi nešto moglo da se promeni i u tom smislu je predsednik stranke potpuno u pravu - zaključila je ona.

Foto: A. Nalbantjan

Branko Ružić, potpredsednik SPS i ministar državne uprave i lokalne samouprave kratko je prokomentarisao za Telegraf.rs, da je politička metla u svakom trenutku njihovog postojanja kao stranke bila lekovita i da je mudro promišljena.

Ministar rudarstva i energetike i kandidat za gradonačelnika ispred liste SPS-JS Aleksandar Antić naglasio je, u izjavi za nas, da se ne oseća prozvanim od strane predsednika SPS Ivice Dačića.

Foto: Milena Đorđević

- On govori o onima koji nisu dovoljno radili na promociji naših ideja i afirmaciji stranke kod birača. Svi mi koji smo kompletno sebe dali u ovoj kampanji najbolje znamo koliko je zahtevno boriti se za naklonost građana Beograda i ubediti ih argumentima da baš nama poklone poverenje i svoj glas. Uglavnom, razumeli smo poruku građana. Moramo da radimo na reformi partije i lično ću se truditi da se još jače profilišemo kao moderna, evropska, socijaldemokratska partija, što nedostaje političkom životu u Srbiji - poručio je Antić u izjavi za Telegraf.rs.

On je dodao da su njihova šansa za budućnost njihove progresivne ideje, a ne samo nasleđe.

- Iako su socijalisti brend, to nije dovoljno. Naš brend moramo stalno da negujemo, onako kako se menjaju potrebe naših građana, a posebno novih generacija. Ovi izbori su jasno pokazali da se od stare slave ne može živeti - zaključak je Antića, koji je se još jednom zahvalio Beograđanima na poklonjenom poverenju, ali i svim ljudima iz koalicije koji nisu štedeli sebe u kampanji.

Foto: Telegraf

Vladan Zagrađanin, predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije, kaže za naš portal da apsolutno podržava njegovu odluku kao vrhovnog komandanta.

- Predsednik stranke je glavni organ koji će doneti odluku i dati preporuku dalje na Predsedništvu i ostalim stranačkim organima. Dao sam zadatak svojim saradnicima da od gradskog do lokalnog nivoa vidimo gde smo i o čemu se radi. Izvršni odbor će zasedati i imaćemo kompletan skener i presek svega - poručio je Zagrađanin za Telegraf.rs.

Foto: ATA images

Počasni predsednik SPS-a, Milutin Mrkonjić dao nam je kratku izjavu.

- Ne komentarišem izjave svojih stranačkih drugova, to sve tamo je komedija! - poručio je Mrkonjić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mn

    7. mart 2018 | 18:17

    Tako je Ivice, rekonstrukcija pa napred u nove pobede

  • %+%

    7. mart 2018 | 16:49

    Ivice ne dozvoli da ti stranku podrivaju oni koji su dužni da je grade. Lenjost je teška bolest.

  • Deda Radoje

    8. mart 2018 | 08:42

    Ma ljudi,teta Slavica prica o drugima,a o sebi nista,nevidim sta vise doprinosi SPS-u. Nego teto idi kao Milutin,u pocasne,dosta aman vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA