Vučiću stiglo pismo iz Kine: Predsednik Si Đinping potvrdio dolazak u Srbiju

Tradicionalno prijateljstvo između Kine i Srbije je čvrsto i neuništivo, istakao je on

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Kine Si Ðinpinga, u kojem on potvrđuje da prihvata poziv da ponovo poseti Srbiju.

Ništa ne može da stane između Si Đipinga i doživotne vlasti: Njegovom usponu dopinela je i njegova ženidba sa narodnom pevačicom (FOTO) (VIDEO)

- Dozvolite mi da Vam se najiskrenije zahvalim na čestitki povodom kineske Nove godine. Ja Vas visoko cenim kao predsednika koji se dosledno zalaže za razvoj prijateljskih odnosa i saradnje sa Kinom - navodi se u pismu kineskog predsedniuka.

Tradicionalno prijateljstvo između Kine i Srbije je čvrsto i neuništivo, istakao je on.

- Poslednjih godina, uz zajedničke napore naše dve strane, postignut je istorijski napredak u bilateralnim odnosima, što me veoma raduje. Kineska strana poštuje i podržava put razvoja, koji je srpski narod samostalno izabrao, i raduje se postignutim rezultatima ekonomskog i društvenog razvoja Vaše zemlje tokom poslednjih godina - poručuje Si.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako je napisao, on poklanja veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman je da se sa Vučićem u novoj godini dogovori o pravcu razvoja bilateralnih odnosa, jačanju saradnje naše dve zemlje u okviru izgradnje “Pojas i put”, kao i još bolje koordinacije i saradnje po pitanju međunarodnih i regionalnih odnosa u cilju unapređenja i podizanja na viši nivo Sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije.

- Ja Vam se zahvaljujem na pozivu da posetim Srbiju i spreman sam da se opet sretnem sa Vama u terminu koji odgovara obema stranama - navodi se u pismu predsednika Narodne Republike Kine Si Ðinpinga, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    11. mart 2018 | 22:20

    Kina je oduvek bila dobar prijatelj Srbiji sto dokazuje prihvatanje poziva Kineskog predsednika da dodje u Srbiju jos jedan dokaz dobrog prijateljstva.

  • Nenad

    11. mart 2018 | 19:07

    Sa kinom treba gradoti veoma dobre odnose.kina je sila 21 veka.ukoliko zapad nas i dalje bude ucenjivao i propadne nam članstvo u eu što će verovatno tako i biti ,to najbolje zna naš presednik mi imamo sa kime da sarađujemo i da jačamo našu ekonomiju sa kinom i sa ruskom federacijom.

  • cveta

    11. mart 2018 | 19:30

    Mogu samo pozeleti dobrodoslicu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA