111

Ako se postavi spomenik Miloševiću, mi ćemo ga srušiti isti dan: ZEP i POKS oštro o inicijativi socijalista

Ove dve stranke su reagovale u odvojenim saopštenjima

Slobodan Milošević grob
Foto: Marko Todorović

Zelena ekološka partija - Zeleni i Pokret obnove Kraljevine Srbije su se danas, u odvojenim saopštenjima, usprotivile podizanju spomenika Slobodanu Miloševiću navodeći da će ga srušiti.

Podneta inicijativa Skupštini grada: Da Beograd dobije ulicu, trg i spomenik SLOBODANA MILOŠEVIĆA

Predsednik Zelene ekološke partije - Zeleni Dejan Bulatović je rekao da će lično rušiti taj spomenik, ako bilo kome padne na pamet da ga podigne.

Pokret obnove Kraljevine Srbije osudio je uništavanje tabli sa nazivom ulice Zorana Ðinđića u Novom Sadu navodeći da oni koji stoje iza toga, stoje i iza zahteva da se Miloševiću podigne spomenik.

- Devedesetih godina prošlog veka, pod vođstvom Slobodana Miloševića, Srbija je izgubila rezultate svih pobeda koje je srpski narod izvojevao na čelu sa Kraljem Petrom i Kraljem Aleksandrom. Ako se postavi spomenik Slobodanu Miloševiću, mi ćemo ga srušiti isti dan i rušićemo ga svaki put ponovo - rekao je predsednik tog pokreta Žika Gojković.

Šta bi se desilo da je Milošević pao 9. marta?

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Tagovi: Pokret obnove Kraljevine Srbije, POKS, Slobodan Milošević, Spomenik, Zeleni

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (111)
Poređaj komentare:
 • P
  Petar

  @Shone @Srbin @dzonika Nekada jesam verovao da su Ameri srušili Jugoslaviju, već duže vreme u to ne verujem. To, doduše, ne znači da je Zapad, pa i Ameri u okviru njega, potpuno nevin u tom pogledu, ali ključna stvar jeste: Jugoslavija se raspala iznutra. Pored toga, svi vi koji se smatrate Slobinim pristalicama, treba da se zapitate: šta je to dobro on nama doneo. Naime, ako se za Tita može reći da je bio "političar velikog uspeha i ništavnog dela" (ovo drugo znači da ništa nije ostalo iza njega), za Slobu se ne može reći čak ni to. Njegovi uspesi na unutrašnje-političkom planu ne postoje, osim ako u "uspehe" ubrajate stabilizaciju dinara u januaru 1994. godine, jedini njegov uspeh na spoljno-političkom planu bio bi što je posle potpisivanja mira u Dejtonu od strane Zapada bio proglašen za "faktora mira i stabilnosti na Balkanu" (a i to samo za neko vreme), dok se njegovi neuspesi i nedela jedva mogu nabrojati: ratovi (katastrofalno vođeni), rat sa najmoćnijim vojnim savezom svih vremena, ratni zločini, masovne grobnice, sankcije (jeste nam ih Zapad licemerno uveo, ali na Slobi kao političaru je bilo da spreči da uopšte dođemo u situaciju da nam ih uvode), galopirajuća hiperinflacija (jedna od najvećih stopa svih vremena), korupcija na svim nivoima vlasti, sveopšte siromaštvo i besparica, privredno, tehnološko i svako drugo zaostajanje za razvijenim svetom, propadanje nekada uspešnih preduzeća, upropaštavanje pravosuđa, sveopšta kriminalizacija društva, tajkunizacija, gušenje medijskih sloboda (nezavisni mediji jesu postojali, ali se glas onih elektronskih nije daleko čuo, zato što su bili ograničeni uglavnom na Beograd sa okolinom, a štampanih nije bilo mnogo, pa su i pored toga i jedni i drugi često cenzurisani ili im je onemogućavan rad)... Kao što rekoh, teško je sve nabrojati.

 • M
  Miki

  Milošević je političar kome će istorija podsriti mesto. On će biti rame uz rsme sa velikim srpkim vladarima.

 • P
  Petar

  Eeej, narode kratkog pamćenja i još kraće pameti! Nekada sam bio Slobin pristalica, pogotovo za vreme i posle agresije na našu zemlju. Istinski pristalica opozicije nisam bio sve do neko vreme pred 5. 10. 2000. A onda sam se opredelio za pobedu DOS-a na izborima, zato što sam shvatio kakve nam je katastrofalne posledice odtavio Slobin režim: tri izgubljena rata i još "pobedu" protiv NATO-a pride, zemlju ekonomski urušenu od posledica sankcija i ratova, kako onih u kojima jesmo, tako i onih u kojima "nismo" učestvovali, a zatim i fizičkih posledica bombardovanja. Zemlja je bila opustošena, osiromašena, u procesu ekonomske i društvene tranzicije, sa korumpiranom vlašću, koju nema ko da kontroliše, dodatno se razvijala korupcija, delimično podsticana i od strane takve vlasti. U takvoj zemlji, koja je u ekonomskom, i iznad svega duhovnom i moralnom rasulu, na vlast dolazi DOS. On je imao istorijsku odgovornost da našu zemlju podigne na noge i u tome je podbacio, što je posebna tema za priču, ali jedan od bitnih razloga jeste to što su ljudi iz DOS-a bili i ostali deo našeg korumpiranog društva, bez ikakvih pravnih i institucionalnih prepreka da se i oni "omaste". Nemam, dakle, nikakvih iluzija o njima. Ipak, Milošević, koji je doprineo rušenju Jugoslavije, ratovima sa drugima, ruiniranju naše zemlje i sukobu sa Zapadom (bez amnestije bilo koga, pa ni Zapada, svak imaju odgovornost, pa i krivicu) morao je da ode. Na DOS-u je mnogo manja odgovornost za današnje stanje u našem društvu. Na DOS-u je bilo da IZGRADI zemlju i sistem vrednosti, a izgraditi ili napraviti nešto neuporedivo je teže nego srušiti ili uništiti to isto. Ko ne veruje, neka pokuša na najbanalnijim primerima. Za Zorana Đinđića možemo da se sporimo, za Miloševića ne - on je velika crna mrlja u našoj istoriji i pitanje je da li ćemo se ikada osloboditi truleži koju nam je on ostavio u nasleđe.

Haradinaj provocira! Krivi Federiku Mogerini zbog prekida dijaloga Beograda i Prištine: Njen stav je prouzrokovao štetu u regionu

Popović Ivković: Netačne su Pacolijeve tvrdnje da nema boraca sa KiM u sukobima na stranim ratištima (FOTO)

Država će preduzeti sve mere kako bi zaštitila novinare: Vučić se oglasio o napadima na pripadnike sedme sile

Radićemo zajedno da Kovačica naredne godine uđe na listu Uneska: Brnabić u Bratislavi otvorila izložbu naivnog slikarstva (FOTO)

Još jedan terorista OVK na saslušanju pred Specijalnim sudom: Poziv dobio nekadašnji komandant Ljuštaku

Slovačka izričito protiv "Vojske Kosova", premijer Pelegrini poručio: Mi ćemo iskoristiti svoj položaj u OEBS-u za rešavanje ovog pitanja

Odluka o slanju u zatvor poslanika Demokratskog fronta ostaje na snazi: Knežević i Medojević pozivaju građane na protest

Ništa od tri nove mere prema Srbiji! Završena sednica vlade u Prištini, Haradinaj ostao nedorečen

Dijalog Beograda i Prištine, BiH i Makedonija su najveći problemi regiona: Zbog čega je važno da EU integriše Zapadni Balkan?

Oštar duel nekadašnjih saboraca! Trifunović udario na Jankovića: Sramota me je što sam vas podržavao bar jedan dan

Da li je članstvo u EU 2025. već sada nemoguća misija ili je moguć preokret koji je najavljen u septembru?

Frka u Prištini! Već peti terorista iz OVK dobio poziv za Specijalni sud

2019. izborna ili predizborna? Ljajić zagonetan: Stranke moraju da budu u kondiciji

Niko ne bi želeo da Srbija bude primorana da svojom vojskom brani ugroženo stanovništvo na Kosovu: Jaka podrška stigla iz Slovačke

Slovački premijer pripremio poklon za Anu Brnabić: Pelegrini na Instagram okačio fotografiju kako čeka srpsku koleginicu (FOTO)

Iznenadni šamar iz EU, dok se u Prištini spremaju za slavlje: Nemate podršku za formiranje vojske!

Trojica uhapšenih Srba sa severa Kosova ponovo pred sudom: Potvrda da su protivzakonito u pritvoru?

Dramatično nemačko upozorenje Beogradu i Prištini! Preti opasnost od dalje eskalacije

Haradinaj sada preti i EU: Niste čuli naš glas, Balkan može da se destabilizuje

Anu Brnabić dočekao predsednik Kiska: Važni susreti premijerke u Slovačkoj (FOTO)

Klupko se odmotava: Pred Specijalnim sudom za ratne zločine i šef vojnog suda terorističke OVK

Kuburović odbrusila Bramercu: Nije tačno da nedostaje regionalna saradnja u procesuiranju ratnih zločina

"U redu, ako sam problem, neću doći"! Karanović: U subotu me nisu želele upravo stranke koje su učestvovale na protestu

Stižu kazne zbog taksi: BiH će tražiti suspenziju Kosova iz CEFTA i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju

Dačić gradi bilateralne odnose i strateško partnerstvo: Moja poseta Dominikanskoj Republici je od istorijskog značaja

Iza novih mera Prištine nalaze se Haradinaj, Veselji i Tači! Za Đurića je takvo razmišljanje neprijatelj mira i stabilnosti u regionu

Obradović proziva vlast zbog "10 neregularnosti pred lokalne izbore u Lučanima", a Hrkalović odgovara: On ima ponajmanje moralno pravo da govori o nasilju

Češki premijer poslao važnu poruku posle razgovora sa Brnabić: Srbija je konstruktivna, Priština ne ispunjava svoje obaveze (FOTO)

Ministri tzv. Kosova potvrdili opasne namere Ramuša Haradinaja: 3 mere spremili za Srbiju, evo i koje

Mogerini očekuje da se dijalog nastavi: Još jednom poručila Prištini da povuče takse

Đorđević na čelu delegacije Srbije u Maroku: Svetski zvaničnici razgovarali o migracijama

Afera trese Prištinu! Tači novac dobijen za lobiranje stavio u svoj džep

Dva koraka bliže EU: Srbija otvorila poglavlja 17 i 18

PUPS izabrao novo rukovodstvo

Muke uhapšenih Srba na Kosovu: Protivzakonito ih drže u zatvoru u Podujevu!

Medojeviću opet pozlilo: Prebačen u Klinički centar Crne Gore

Proterivanje Srba sa severa Kosova! To je cilj Prištine: Reakcija Beograda na najavu novih mera Prištine

Posle susreta sa dvojicom predsednika države i parlamenta, Brnabić na sastanku sa premijerom Češke (FOTO)

Od svih evropskih ministara, baš se hrvatska šefica diplomatije oglasila o Kosovu: Nije propustila šansu da nas kritikuje (VIDEO)

Haradinaj hoće da zapali region! Sutra će saopštiti koje 3 nove mere priprema protiv Srbije

Poznat dan i sat kada će biti formirana "Vojska Kosova"

Kakav licemer! Haradinaj tvrdi: Mi smo "šampioni u zaštiti prava" svih zajednica