≫ 

Identifikovan vođa otmice Marka Đurića: Obučavali ga Amerikanci u bazi "Adem Jašari" (FOTO)

Potpukovnik kosovske policije je predvodio oko 40 specijalaca

Brutalnu i nasilnu akciju specijalnih jedinica kosovske policije u kojoj je priveden Marko Đurić predvodio je Mentor Šabani. Kako je rekao sinoć, u obraćanju naciji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, teroristička banda je upala u severnu Mitrovicu i uhapsila direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

32 osobe povređene u nasilnoj akciji ROSU (VIDEO)

Posle zvanične najave da će direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i generalni sekretar Predsedništva Srbije Nikola Selaković doći u Kosovsku Mitrovicu na razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga, kosovska policija je aktivirala operativni plan, rekao je zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.

U okviru tog plana, na Jarinje je upućeno oko 40 pripadnika kosovske policije, kao i dodatna policijska vozila, bez preciziranja o kojim jedinicama se radi i koje se imale zadatak da spreče Đurića da uđe na Kosovo.

- Mnogo je policajaca, dve policijske smene su na putu, dostupna su i dodatna vozila graničnoj policiji Kosova, dok ovu operaciju predvodi potpukovnik Mentor Šabani (Mentor Shabani) - javili su prištinski mediji.

Foto: Tanjug

Taj Šabani je kasnije tokom predvodio i brutalnu akciju u kojoj je priveden Đurić u Mitrovačkom dvoru.

Printskrin: Tanjug

To je potvrdio i nekadašnji šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović u jutarnjem programu TV Prve, pokazavaši njegove fotografije.

- To je čovek, koji treba da bude upisan i naše knjige, u slučaju da pokuša da uđe u centralnu Srbiju - rekao je Čović.

Foto: mksf-ks.org

Kako je napomenuo, Šabani je tokom 2014. godine prošao obuku u bazi "Adem Jašari", kod Prištine. Inače, ta obuka je sprovedena u saradnji sa Nacionalnom gardom Ajove.

- Videli smo brutalnu akciju, sa ciljem da se ponizi Srbija - rekao je Čović.

Ovo je snimak akcije hapšenja Marka Đurića:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дућа

    27. mart 2018 | 12:49

    Па ко ће други него Американци да помажу и обучавају српске непријатеље Милосрдни Анђео је приказ њиховог милосрдног гледања на Србе и Србију..И зато не у НАТО..Србија Русија не треба нам унија.

  • Dragana

    27. mart 2018 | 10:22

    Kosovo nazalost odavno nije Srbija, samo se lazemo. Da je drugacije, ne bi na teritoriji nase zemlje neko ovo smeo da radi.

  • Da se ne zaboravi

    27. mart 2018 | 10:22

    Pošaljite agente da ga uhapse i prebace u centralnu Srbiju , suditi po zakonu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA