≫ 

Opasnost od terorističkih napada na Kosovu, putujete na sopstvenu odgovornost! Upozorenje Amerike pred Uskrs

Amerikancima koji dolaze na Kosovo ili su već tamo savetuje se da se ne ističu u javnosti i da ne privlače pažnju na sebe

  • 31

Kako je navedeno na sajtu Ambasade SAD u Prištini, američki državljini bi trebalo da budu oprezni tokom događaja vezanih za proslave pravoslavnog i katoličkog Uskrsa.

Posle burnih događaja na Kosovu sastali se Tači i Haradinaj: Sreća da nije bilo žrtava, moglo je da bude gore

U upozorenju ambasade se naglašava da ekstremisti nastavljaju da se fokusiraju na turističke lokacije, tržne centre, barove, verske objekte i druge „lake“ mete. Posebno se ističe ugroženost pravoslavnih i katoličkih svetilišta.

Oprez na navedim mestima je posebno važan, navodi se u upozorenju.

Amerikancima koji dolaze na Kosovo ili su već tamo savetuje se da se ne ističu u javnosti i da ne privlače pažnju na sebe, da promene rutinu kretanja kako bi postali nepredvidivi za kriminalce i teroriste i da kada se nalaze na javnom mestu obrate pažnju na izlaze u slučaju opasnosti i službe bezbednosti.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Savetuje im se i da izbegavaju javna okupljanja i demonstracije, da budu oprezni na turističkim lokacijama i da prate lokalne medije i prate instrukcije Ambasade SAD ili najbližeg konzulata.

Upozorenje je izdato u sedu, dva dana nakon što je situacija na Kosovu uzavrela zbog hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici.

Đurića je Kosovska policija uhapšila pa "deportovala" u Beograd u ponedeljak popodne, a tokom akcije hapšenja povređeno je više od 30 Srba koji su prisustvovali akciji hapšenja Đurića.

VIDEO: Hapšenje Marka Đurića uz šok bombe i sirene:

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA