Za Beograd mu dobar, za Srbiju nije: Janković objasnio zašto ne prihvata Đilasov predlog

On kaže da se taj pokret zalaže za udruživanje opozicije, doduše bez Dveri i DSS

  • 77

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković rezerve prema predlogu Dragana Ðilasa za udruživanje objasnio je danas rečenicom da su jedno beogradski izbori, a državna politika nešto sasvim drugo.

Jeremić najavio nastavak saradnje sa Jankovićem i Đilasom

- Mi i dalje mislimo da bi Ðilas bio najbolji gradonačelnik Beograda, ali to je jedno, a sada se razgovara o državnoj politici - rekao je Janković.

On kaže da se taj pokret zalaže za udruživanje opozicije, doduše bez Dveri i DSS, i poručuje da je udruživanje na beogradskim izborima bilo jedno, ali da u slučaju državne politike PSG neće odstupati od svojih principa.

Kako je naveo, politika Dveri, za koje je Ratko Mladić heroj, a žene nemaju pravo na abortus je neprihvatljiva, dok je DSS nepogodan za savez, jer ne želi Srbiju kao članicu EU.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Upitan da prokomentariše stav drugih predstavnika opozicije po pitanju saveza sa Dverima, on je rekao da ne želi da govori ni u čije ime, ali da drugi članovi opozicije jesu bili za udruživanje sa Dverima, dok PSG nije.

O udruživanju sa DSS se, kaže, nije govorilo, ali ukoliko do tog predloga dođe PSG za njega neće glasati.

Upitan da li tim stavom rizikuje da PSG ostane sam, rekao je da je udruživanje na beogradskim izborima bilo jedno, ali da se sada radi o državnoj politici u kojoj PSG neće odstupati od svojih principa.

On je prokomentarisao izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije na putu ka EU rekavši da je to najslabiji izveštaj do sada,"nikad negativniji".

- Oni koji vode EU integracije u Srbiji bi nakon ovog izveštaja trebalo da podnesu ostavke - rekao je Janković.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Upitan kako bi njegova stranka rešila problem KiM Janković je ponovio da PSG ne bi kočio demokratski razvoj Kosova, ali da to ne znači da nezavisnost treba da bude potpisana.

Kako kaže, to pitanje treba rešavati demokratskim napretkom, a nikako ratom i potrebno je da Srbija sama nađe rešenje, a ne da čeka da ga Međunarodna zajednica ponudi.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djape ja konacno sloboda

    20. april 2018 | 14:59

    Hteo bi da dođem u vaš pokret slobodnih g.Ocu i ja da budem slobodan,da izađem iz kanđi svoje zene i njene stranke i prohteva

  • ana

    20. april 2018 | 21:35

    Svasta bi on zeleo ali nazalost gradjani mu ne veruju a ni kolege

  • Katarina

    20. april 2018 | 16:10

    Ovi iz opozicije nikako da ukapiraju da su završili karijeru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA