Plenković ponovo o Vulinu: Volimo pozorište, ali ne u svojoj kući

- Vlada Hrvatske već je napravila dovoljno iskoraka u odnosu sa Srbijom - kaže hrvatski premijer

  • 2

Hrvatski premijer, Andrej Plenković, kaže da je očekivao da će današnjem sastanku na vrhu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, na Brdu kod Kranja, prisustvovati predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, dok sa ministarkom Jadrankom Joksimović nije razgovarao o bilateralnim odnosima.

Hrvati tvrde da je Joksimović odbila njihove novinare, ministarka poručila: Provokacija, presretali me i dobacivali mi! (FOTO)

Upitan kakvu protivmeru Srbije očekuje zbog zabrane ulaska ministru odbrane Aleksandru Vulinu u Hrvatsku, Plenković kaže da ne zna kakva bi ta protivmera mogla biti.

Foto: TANJUG/HINA/ Dario GRZELJ

- Doneli smo odluku o Vulinu jer smatramo da u odnosima dve države treba smanjivati tenzije i dati prostor konstruktivnom razgovoru. Kao vlada smo napravili važne iskorake u odnosima sa Srbijom. S obzirom na Vulina smo bili jasni i mogu reći: Volimo teatar, ali ne u svojoj kući - kazao je Plenković.

Sa Joksimović, rekao je, nije razgovarao.

- Nismo razgovarali, samo smo se pozdravili. Nismo se doticali tema iz naših bilateralnih odnosa - kazao je Plenković odgovarajući na pitanje da li je sa srpskom ministarkom Jadrankom Joksimović, koja je predstavljala Srbiju na tom skupu, razgovarao o otvorenim pitanjima između dve države.

Očekivao je, kaže, da će sastanku na Brdu kod Kranja prisustvovati predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    24. april 2018 | 19:01

    Па Ви и немате театар у својој кући,Ви имате циркус.

  • Aleksandar

    25. april 2018 | 08:18

    Klovnovi nisu uvek smešni i dobrodošli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA