Srbija je zainteresovana da se reši ubistvo Olivera Ivanovića! Apel ministra policije prištinskim vlastima i Euleksu

- Kada nema istrage, rezultata, nema snimaka, nema razmene informacija, nema ničega, čini mi se da ne postoji volja druge strane - rekao je ministar

  • 7

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je Srbija zainteresovana da se reši ubistvo Olivera Ivanovića.

Stefanovićeva oštra kritika Prištine: Formiranje kosovske vojske bi izazvalo konflikte, Srbija ne sme da odustane od Briselskog sporazuma

On je istakao i da ne vidi i spremnost prištinskih vlasti.

Stefanović je ukazao da nema razmene podataka u vezi sa time i apelovao na Euleks da se ozbiljnije uključi u rešavanje tog slučaja.

Upitan ima li rezultata istrage o ubistvu Ivanovića, Stefanović je rekao da je to tužilačka istraga, ali da se Srbija trudila da pozove Euleks, Kosovsku policijsku službu i međunarodnu zajednicu da izvrse pritisak da istraga ide brže, kao i da se intenzivnije razmenjuju podaci kako bi se otkrile ubice i organizatori što, kaže, nije slučaj.

- Srbija je zainteresovana da se ovo ubistvo reši i nemamo prepreku da u tome učestvujemo, šta god treba da uradimo da do toga dođe, međutim, ne vidim želju druge strane - rekao je Stefanović novinarima.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je dodao da su se u prvim danima posle ubistva, iz Prištine čule političke floskule i insinuacije, kako bi se loptica prebacila na Beograd.

- Kada nema istrage, rezultata, nema snimaka, nema razmene informacija, nema ničega, čini mi se da ne postoji volja druge strane - rekao je ministar.

Foto:Tanjug/FilipKrainčanić

Stefanović je apelovao na Euleks da ozbiljno shvati ulogu koji ima na KiM i da se na najozbiljniji način uključi u rešavanje tog slučaja.

- Mi ćemo prihvatiti svaki poziv, učestvovati na svakom sastanku, da pokažemo da su naša policija i tužilaštvo, koje vodi istragu, zaniteresovani da se ubistvo reši. Nažalost, spremnost druge strane ne vidim i nisam siguran da li će je biti - rekao je Stefanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    28. maj 2018 | 00:17

    AKO NI NEMOZEMO DA UHAPSIMO UBICU SRBINA U SRBIJI JER GA STITI NATO -ZASTO ONDA MI NETRAZIMO RUSKU I KINESKU POMOC DA UHAPSE UBICU !!!???????????

  • Cika Velja

    27. maj 2018 | 18:59

    Mislim da je Srbima na Kosovu ovakva poruka jasnija!!!

  • Police

    27. maj 2018 | 17:15

    Svi smo zainteresovani da se reši ubistvo Olivera Ivanovića. Na žalost od toga nema ništa. Srbiji i da se dozvoli ništa ne bi uradili. Nisu u stanju da razreše ubistvo pevačice koje se desilo pre više od dve godine a kamo li da reše političko ubistvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA